Transplantace obličeje, etické problémy
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych si přečetla některé publikace na téma transplantace obličeje a etické problémy s tím spojené. Prosím vás tímto o zaslání názvů publikací, které se vztahují k tomto tématu. Předem děkuji
Odpověď
První transplantace obličeje proběhla koncem minulého roku, z toho důvodu se najdou spíše články v tisku. Uvádíme několik odkazů na texty (i související), které se nám podařilo zjistit. Řadu dalších článků najdete v databázi Anopress (přístup je možný v mnoha knihovnách včetně NK), v roce 2005 a 2006.
Dále by bylo možné obrátit se na Národní lékařskou knihovnu (www.nlk.cz), která má k tématu blíže.
Pape, Klaus
Knochen- und Knorpeltransplantationen im Kiefer-, Gesichts- und Schädelbereich / Klaus Pape. -- Leipzig : J.A. Barth, 1983. -- 244 s. : il..
-- (Acta chirurgiae maxillo-facialis ; Bd. 6)
Mit 132 Bildern und 6 Tab. -- Bibliogr. na konci kapitol
* Kosti - transplantace - chirurgie obličejová
* Chrupavky - transplantace - chirurgie obličejová
Růžička, Vladislav
Tváří v tvář cizí tváři / Vladislav Růžička
In: VTM Science. -- Praha. -- ISSN 1214-4754. -- roč. 58, č. 7 (200407), s. 52-53
* chirurgie * operační technika * transplantace obličeje * postižení obličeje
http://zpravy.idnes.cz/vedatech.asp?r=vedatech&c=A040527_141631_vedatech_jpl&t=A040527_141631_vedatech_jpl&r2=vedatech
Obor
Lékařství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.02.2008 09:32
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu