Transformační proces Visegrádské čtyřky - Polsko, Maďarsko
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych poradit s literaturou k tématu Transformační proces zemí Visegrádské čtyřky, především s literaturou zabývající se transformací Polska a Madarska.
Odpověď
Dobrý den,
zasílám seznam možných pramenů k vaší práci. Další můžete dohledat v Souborném katalogu VŠE na adrese http://library.vse.cz. Pokud jste student VŠE můžete využít i elektronické informační zdroje - http://www.vse.cz/zdroje/.
Literatura:
1. Druláková, Radka. Visegrad group within the EU: a stable or diluted coalition?. Praha: Oeconomica, 2007. 19 s. Faculty of International Relations Working papers, 7/2007 = Working papers Fakulty mezinárodních vztahů; 7/2007. Recenzované studie. ISBN 978-80-245-1334-8.
2. Steinmetzová, Dana, ed. Effective Responses to Globalisation: EU and beyond: round table "Europe on the move": research plan. Praha: Oeconomica, 2007. 148 s. ISBN 978-80-245-1255-6.
3. Turečková, Andrea, ed. a Rada, Csaba, ed. Regional governance in the Central and Eastern Europe: Czech-Hungarian V4 conference: research plan. Praha: Oeconomica, 2007. 189 s. ISBN 978-80-245-1230-3.
4. Jagodziński, Andrzej, ed. The Visegrad Group: a Central European constellation. Bratislava: International Visegrad Fund, 2006. 255 s. ISBN 80-969464-7-1.
5. Eger, Ludvík et al. Diversity management: comparison, the best practices of Visegrad countries. Plzeň: Nava, 2012. 139 s. ISBN 978-80-7211-420-7.
6. The Impact of EU Cohesion Policy on Small and Medium Enterprises Visegrad Countries: Integration of Social-Market Economy?: proceedings of the conference, held on 19.10.2010. 1st ed. Prague: IREAS, Institute for Structural Policy, 2010. 88 s. ISBN 978-80-86684-61-1.
7. Novotný, Jan. Price jumps in Visegrad country stock markets: an empirical analysis. Prague: CERGE-EI, 2010. 33 s. Working paper series, 412. ISBN 978-80-7343-210-2.
8. Hloušek, Miroslav. Growth accounting for Visegrad states: dual approaches. Brno: Centrum výzkumu konkurenční schopnosti české ekonomiky, 2007. 22 s. Working paper, č. 17/2007.
9. Morgese, Magdalena. Testing multi-factor asset pricing models in the Visegrad countries. Prague: CERGE-EI, 2007. 40 s. Working paper series, 323. ISBN 978-80-7343-122-8.
10. Polanský, Jiří a Vašíček, Osvald. Economic development of Visegrad countries: macroeconomic DSGE models. Brno: Centrum výzkumu konkurenční schopnosti české ekonomiky, 2007. 40 s. Working paper, č. 19/2007.
11. Vykoukal, Jiří a kol. Visegrád: možnosti a meze středoevropské spolupráce. Praha: Dokořán, 2003. 405 s. Bod. ISBN 80-86569-34-9.
12. 10 years of Visegrad cooperation. [Bratislava: International Visegrad Fund Secretariat, 2000]. [16] s.
13. Kirchner, Emil Joseph, ed. Decentralization and transition in the Visegrad: Poland, Hungary, the Czech Republic and Slovakia. Basingstoke: Macmillan, 1999. xviii, 237 s. Studies in economic transition. ISBN 0-312-22005-7.
14. Švejnar, Jan. Microeconomic issues in the transition to a market economy. Prague: CERGE-EI, 1991. 22 s. Working paper series; no. 1.
15. Klaus, Václav a Tomšík, Vladimír. Makroekonomická fakta české transformace. Vyd. 1. Brno: NC Publishing, 2007. 139 s. Gaia; 1. ISBN 978-80-903858-1-8.
16. Tomšík, Vladimír. Proces ekonomické transformace v zemích střední a východní Evropy. Část I. Praha: Vysoká škola ekonomická, 1999. 100 s. Studie z hospodářských dějin; č. 8. ISBN 80-7079-898-X.
17. Tomšík, Vladimír. Transformace ekonomik zemí střední a východní Evropy. Praha: Národohospodářský ústav Josefa Hlávky, 1998. 118 s. Studie Národohospodářského ústavu Josefa Hlávky; 5/1998.
18. Frydman, Roman et al. Small privatization: the transformation of retail trade and consumer services in the Czech Republic, Hungary, and Poland. Budapest: Central European University Press, 1994. 301 s. CEU privatization reports; Vol. 3. ISBN 1-85866-007-6.
19. Holman, Robert. Transformace české ekonomiky v komparaci s dalšími zeměmi střední Evropy. Praha: Centrum pro ekonomiku a politiku, 2000. 106 s. ISBN 80-902795-6-2.
20. Loužek, Marek. Zapomenutá transformace. Praha: Centrum pro ekonomiku a politiku, 1999. 120 s. ISBN 80-7203-205-4.
21. Musil, Petr. Trh práce a konkurenceschopnost polské ekonomiky v období transformace. Brno: Centrum výzkumu konkurenční schopnosti české ekonomiky, 2007. 33 s. Working paper, č. 21/2007.
22. Švejnar, Jan a kol. Česká republika a ekonomická transformace ve střední a východní Evropě. Praha: Academia, 1997. 359 s. ISBN 80-200-0568-4.
Závěrečné práce:
http://ciks.vse.cz/knihovna/Ruzne/vskp_dostupnost.aspx
1. Hruška, Jan. Výsledky procesu transformace v zemích Visegradské čtyřky. Praha, 2011. Vedoucí práce Emilie Kalínská.
2.Králiková, Kateřina. Analýza protikrizových opatření v oblasti daní v zemích Visegradské čtyřky. Praha, 2011. Vedoucí práce Lenka Láchová.
3. Pekárková, Šárka. Průběh a dopady krize v zemích Visegrádské čtyřky. Praha, 2011. Vedoucí práce Iveta Černá.
4. Tříletá, Barbora. Vnější ekonomická rovnováha zemí Visegrádské čtyřky v období let 2008 až 2010. Praha, 2011. Vedoucí práce Eva Karpová.
5. Blažejovská, Martina. Vývoj přímých zahraničních investic Visegrádské čtyřky po východním rozšíření EU - trendy v teritoriální a komoditní struktuře. Praha, 2009. Vedoucí práce Eva Karpová.
6. Kurnas, Martin. Transformácia obchodných vzťahov krajín Visegrádskej štvorky. Praha, 2009. Vedoucí práce Emilie Kalínská.
7. Ryška, Vojtěch. Podpora investic v zemích V4. Praha, 2009. Vedoucí práce Iveta Černá.
Internetové zdroje:
http://www.visegradgroup.eu/
http://www.econ.muni.cz/centrum-vyzkumu-konkurencni-schopnosti-ceske-ekonomiky/
http://www.businessinfo.cz/
http://www.businessinfo.cz/cs/zahranicni-obchod-eu/teritorialni-informace-zeme.html
http://cepin.cz/cze/index.php
http://ec.europa.eu/ceskarepublika/eu_house/index_cs.htm
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
09.04.2014 12:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu