Tradice pohostinství v ČR

Text dotazu

Dobrý den, jako téma své bakalářské práce - Tradice pohostinství v ČR hledám nějaké zdroje- knížky, články apod. Můžete mi s nějakými poradit, prosím?

Odpověď

Dobrý den,

literaturu k bakalářské práci na dané téma můžete vybrat z volně přístupného elektronického katalogu Národní knihovny ČR na www.nkp.cz, katalogy a databáze, báze NKC – knihy a ANL – články. Vyhledávat můžete pomocí kombinací klíčových slov. Knih na téma pohostinství je velké množství a vy sama nejlépe poznáte, která se vám hodí.

Ze starších titulů doporučujeme např.: DAŠEK, František. Pohostinství. Praha: Tiskařské a vydavatelské družstvo, 1949. Kniha je určena začínajícím i zkušeným číšníkům.

Z novějších titulů můžeme doporučit knihu METZ, Reinhold, GRUNER, Hermann a KESSLER, Thomas. Restaurace a host. Základní odborné vědomosti restaurace. Hotel. Kuchyně. Praha: Europa-Sobotáles cz., 2008., dále pak CIBULEC, Jindřich. Psychologie obsluhy. Praha: Merkur, 1984.

Použít můžete i knihy typu Příběhy slavných hostinců.  České Budějovice: Nakladatelství Růže, 2009.

BROULÍK, Petr. Nestárnoucí hospody. Příběhy hostinců, které přežily divné století. [Ostrava]: Šmíra-Print, 2008.

ČERMÁK, Miloslav. Olomoucké hospody, zájezdní hostince, hotely, vinárny a kavárny v minulosti. Olomouc: Memoria, 2004.

Obor

Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie

Okres

--

Knihovna

Národní knihovna ČR

Datum zadání dotazu

17.02.2017 10:50

Přidat komentář

Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.

Kolik je 10 + 4?

Hledání v archivu