Totalitní stát a lidská práva
Text dotazu
Hledám literaturu k tématu: totalitní vlády, především v Itálii, Sovětském svazu a Německu, a tedy fasismus, komunismus a nacismus, Tibet, Severní Korea a Kuba.
Odpověď
Odpovídáme na Váš dotaz a zasílám Vám výběrově několik záznamů knih k tématu.
Doporučuji - vzhledem k šíři tématu - navštívit speciální studovnu Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje a případně zažádat o zpracování rešerše.
ANDREJEV, A. I. Tibet v politike carskoj, sovetskoj i postsovetskoj Rossii = Russia and Tibet, a History of Tsarist, Solviet and Post Soviet Policy. Sankt-Peterburg : Izdatel'stvo Sankt-Peterburgskogo universiteta "Nartang", 2006. 463 s. ISBN 5-288-03813-9.
GELLATELY, Robert. Lenin, Stalin and Hitler : the age of social catastrophe. London : Vintage, 2008, c2007. 15, 696 s. ISBN 978-0-7126-0357-7.
KATUNINEC, Milan. Fašizmus, národný socializmus a komunizmus : k ideovým zdrojom, praxi a možným rizikám návratu totalitarizmu. Bratislava : Veda, 2009. 449 s. ISBN 978-80-224-1084-7.
KIHL, Young Whan a KIM, Nack. (eds.). North Korea : the politics of regime survival . Armonk : M.E. Sharpe, c2006. 11, 322 s. ISBN 978-0-7656-1639-5.
LIBERDA, Vladimír. Otec totalitarizmu. 3. vyd., v slov. verzii 1. Opava : Optys, 1993. 106 s. ISBN 80-85819-02-3.
LUKS, Leonid. Zwei Gesichter des Totalitarismus : Bolschewismus und Nationalsozialismus im Vergleich : 16 Skizzen. Köln ; Weimar ; Wien : Böhlau Verlag, 2007. 306 s. SBN 978-3-412-20007-7.
RABOTJAŽEV, N. V. a SOLOV´JEV, E. G. Fenomen totalitarizma : političeskaja teorija i istoričeskije metamorfozy. Moskva : Nauka, 2005. 326 s. ISBN 5-02-006217-0.
RILEY, Dylan. The civic foundations of fascism in Europe : Italy, Spain, and Romania, 1870-1945. Baltimore : Johns Hopkins University Press, 2010. 18, 258 s. ISBN 978-0-8018-9427-5.
STEINEROVÁ, GASHI, Ingrid a GASHI, Dardan. Ve službách diktátora : severokorejský agent odhaluje pravdu o stalinistickém režimu. 1. vyd. Brno : Jota, 2010. 189 s. ISBN 978-80-7217-782-0.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
04.05.2011 16:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu