tóga a tóza
Text dotazu
Jak vypadá a z čeho je tóga a tóza???
Odpověď
Dobrý den,
tóga je dlouhé řasnaté vlněné svrchní roucho starořímského občana, ovinuté kolem těla přes levé rameno a kolem pravého boku, rozlišované barvou a pruhy, oblékané přes tuniku.
Slovo "toza", "tóza" jsme bohužel nikde nenašli. Doporučujeme Vám obrátit se na Jazykovou poradnu Ústavu pro jazyk český AV ČR (http://www.ujc.cas.cz/), kde by Vám odborníci na český jazyk měli podat přesnou odpověď.
Použitá literatura:
* PETRÁČKOVÁ, Věra a kol. Akademický slovník cizích slov: [A-Ž]. 1. vyd. Praha: Academia, 1997. 834 s. ISBN 80-200-0607-9.
* KLENOT, Bedřich, ed. Slovník cizojazyčných slov a úsloví s dodatkem jmen osobních a místních. 3., opr. a pozměn. vyd. V Praze: Jindř. Bačkovský, 1930. 487 s.
Příruční slovník jazyka českého. V Praze: Státní nakladatelství, 1935-1957. 9 sv.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.07.2014 07:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu