tlumočení (němčina)
Text dotazu
Dobrý den, dekuji mockrát za rešerše, mohla bych Vás poprosit o seznam literatury k Tlumocení (teorie+rady+návody), zejména z-do nemciny. Ráda bych prohlédla pár knížek pro zkoušky.
Odpověď
Dobrý den,
tlumočení, tlumočnictví se věnují například knihy:
Diab, Amalaine. Tlumočení a jak na to, aneb, Chcete, aby vám rozuměli posluchači (a spolu s nimi i tlumočníci)?. Praha : Jednota tlumočníků a překladatelů, 2006. ISBN 80-86711-98-6 (brož.)
Čeňková, Ivana. Teorie a didaktika tlumočení I. Praha : Univerzita Karlova, Filozofická fakulta, 2001.ISBN 80-7308-019-2
Baumbach, Rudolf, Materiály k tlumočnickým cvičením pro germanisty. 2., opr. vyd. Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2006. ISBN 80-244-1266-7 (brož.)
Slouková, Gizela. Úvod do teorie tlumočení : určeno pro posl. fak. filozof. 1. vyd. Praha : SPN, 1984
Keprtová, Margareta. Německo-český tematický slovník : pro konverzaci, tlumočení a překlady. 4., upr. vyd. Olomouc : Nakladatelství Olomouc, 2005. ISBN 80-7182-192-6 (váz.)
Kvalifikační zkoušky pro překladatele a tlumočníky : informace pro uchazeče. vyd. 1. Praha : Jednota tlumočníků a překladatelů, 1998. ISBN 80-86261-00-X
Více publikací naleznete v katalogu Národní knihovny ( NKC ): http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=nkc
Při výběru potřebné literatury by Vám mohla pomoci i bibliografická publikace: Čeňková, Ivana; Hrdlička, Milan. Bibliografie českých a slovenských prací o překladu a tlumočení. Vyd. 1. Praha : Jednota tlumočníků a překladatelů, 1995. ISBN 80-901698-8-0 (brož.)
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.12.2007 18:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu