Tkaná ponča
Text dotazu
Dobrý večer, studuji obor " uměleckořemeslné textilní disciplíny", píši bakalářskou práci na téma "tkaná ponča", bohužel, mám málo odborného materiálu v češtině. Můžete mi, prosím, poradit. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
co se týče dokumentů v češtině, v článkové bibliografické databázi NK ČR – ANL (http://aleph.nkp.cz/cze/anl) se nám podařilo nalézt pouze jeden článek z časopisu Nový Orient, který se zabývá přímo ponči.
Pončo je také uvedeno jako jedno z hesel v Malé encyklopedii textilií a odívání.
Je rovněž zmíněno a vyobrazeno jako jeden z tkaných výrobků v publikaci „Tkaní“ od Evy Wolfové a Zuzany Arsenjevové na str. 90.
Domníváme se, že by se další informace mohly objevit také v Ilustrované encyklopedii odívání, v NK ČR ji bohužel máme dostupnou pouze v rámci Národního konzervačního fondu, který se běžně nezpřístupňuje. Uvádíme však odkaz na záznam v Souborném katalogu ČR, ze kterého zjistíte, v jakých dalších českých knihovnách je případně publikace k dispozici.
Odkaz do Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=003846082&local_base=SKC
Ještě byste se mohla zkusit obrátit na Univerzitní knihovnu Technické univerzity v Liberci (http://knihovna.tul.cz/), součástí univerzity je také Textilní fakulta (http://www.ft.tul.cz/).
Použité zdroje
* Pončo a poporo. Nový Orient, 2002, 57(5), s. 185. ISSN 0029-5302.
* oděvy -- Latinská Amerika -- 20.-21. stol. * pončo * poporo
* Teršl, Stanislav. Malá encyklopedie textilií a odívání. 2., nezm. vyd. Praha: SNTL, 1989. S. 128. ISBN 80-03-00066-1.
Dostupné v digitalizované podobě v rámci digitální knihovny Kramerius 4 (pouze z počítačů Národní knihovny ČR): http://kramerius4.nkp.cz/se[…]f82e-11e2-9923-005056827e52
* WOLFOVÁ, Eva; ARSENJEVOVÁ, Zuzana. Tkaní. Brno: CP Books, 2005. Str. 90. ISBN 80-251-0301-3.
* Fišerová, Eva, ed. Ilustrovaná encyklopedie odívání: od tógy po krinolínu. 1. vyd. Bratislava: Perfekt, 2009. 351 s. ISBN 978-80-8046-430-1.
Obsah: http://www.obalkyknih.cz/file/toc/101876/pdf
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.03.2015 23:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu