Tituly a data narození a úmrtí
Text dotazu
Jak se správně uvádí tituly osob a jejich data narození a úmrtí na náhrobcích?
Odpověď
Dobrý den.
na Váš dotaz jsem našla následující odpověď:
Správný nápis na náhrobku a také na katafalku by měl mít tento tvar:
Titul před jménem, takže Ing. František Nový, a data se píší v této podobě:
* 26. 10. 1943
+ 25. 1. 2012
Při hledání odpovědi na Váš dotaz jsem čerpala z těchto zdrojů:
Szabo, Miloš, 1964-. Pražské hřbitovy. Olšanské hřbitovy I. & II.  Miloš Szabo.  1. vyd. Praha : Libri, 2010. 207 s., [8] s. barev. obr. příl. ISBN 978-80-7277-442-5.
Szabo, Miloš, 1964-. Pražské hřbitovy. Olšanské hřbitovy III.  Miloš Szabo.  1. vyd. Praha : Libri, 2011. 245 s., [8] s. barev. obr. příl. ISBN 978-80-7277-487-6.
Szabo, Miloš, 1964-. Pražské hřbitovy. Olšanské hřbitovy IV.  Miloš Szabo.  1. vyd. Praha : Libri, 2012. 434 s., [8] s. obr. příl.Terminologický slovník. ISBN 978-80-7277-501-9.
Na některých náhrobcích je měsíc rozepsán slovy, jinde se objevují římské číslice, nikde jsem však nenašla nulu před číslem. V příloze Vám posílám ještě fotografii jako příklad nápisů na náhrobku.
Pro zajímavost přikládám odkaz na publikaci Národního památkového ústavu Epigrafika v památkové péči:  http://cd.ujep.cz/kamil/methodica/2_epigrafika.pdf
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Knihovna Jana Drdy Příbram
Datum zadání dotazu
31.07.2013 09:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu