Tichá hrůza, Ray Bradbury
Text dotazu
Sháním, prosím knihu Tichá hrůza od autora Ray Bradbury.
Odpověď
Dobrý den,
Tichá hrůza je přesněji řečeno antologie povídek, v níž je zastoupen také R. Bradbury, a to povídkou Zástup. Česky ovšem vyšla celá řada samostatných knih R.Bradburyho. Údaje o nich najdete v katalogu Národní knihovny (http://sigma.nkp.cz/F/ báze NKC).
Připojujeme záznam s obsahem Tiché hrůzy (druhé vydání vyšlo v r. 1970).
Kniha je k dispozici v Národní knihovně k absenční výpůjčce (záznam také v NKC).
Korbař, Tomáš, 1920-1976
Tichá hrůza / vybral a uspořádal Tomáš Korbař ; [z anglických a amerických originálů přeložil Tomáš Korbař]. -- 1. vyd.. -- Praha : Mladá fronta, 1967 (Mír 2). -- 318, [4] s. ; 8°. -- (Smaragd ; sv. 45) ISBN (Váz.)
70000 výt. -- Il. tit. dvoulist a obálka: Jaroslav Fišer -- Vazba: Václav Sivko
Resumé: Soubor povídek horror, pořízený z anglosaské literatury (Daphne du Maurier, Ptáci; Robert Aickman, Čekárna, Vyzvánění; Henry Kuttner, Byl to démon; Ray Bradbury, Zástup, Malý vrah; Keith Roberts, Boulterovi kanáři; Joan Vatseková,Souboj; Richard Bloch, Plášť; John Seymour Sharnik, Meze Waltera Hortona; Stanley Ellin, Specialita šéfkuchaře, Smrt na Štědrý večer; Carter Dickson, Muž s kožešinovým límcem, E.C. Tubb, Drzoun; Robert M. Coates, Muž, který zmizel;Shirley Jacksonová, Letní hosté). Snahou pořadatele i redakce bylo shromáždit co největší počet možných variací na zmíněný žánr, a to od anekdotického příběhu až po literárně nejlepší ukázky.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.01.2008 10:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu