The Daily Telegraph
Text dotazu
Dobrý den,
scháním fotokopii vydání deníku The Daily Telegraph, cca kolem roku 1860-1880. Připravujeme vydání novin na celotáborovou hru pro děti a potřebovali bychom vědět, jaká byla přesně podoba těchto novin v této době. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
britský deník The Daily Telegraph z konce 19. století  bohužel není, dle Souborného katalogu ČR- Seriály (http://aleph.nkp.cz/cze/skcp),  v České republice dostupný. V Národní knihovně ČR jsou dostupné pouze dva ročníky tohoto titulu z let 1955 a 1956 (celkem 5 svazků ) - viz Naskenované katalogy (KATIF): http://katif.nkp.cz/  (Generální katalog III > A - ŽY > 123: TECHNO - TG >č. lístku: 231).
Ověřili jsme dostupnost zmíněných novin i v digitálních knihovnách British Library. Tento titul však prozatím nebyl digitalizován. Viz:  http://www.bl.uk/welcome/newspapers.html . Nalézt zde ovšem můžete celou řadu jiných britských periodik z daného období.
I přes výše uvedené skutečnosti není získání kopie uvedeného deníku nemožné. O kopii můžete zažádat prostřednictvím mezinárodní meziknihovní služby. Obrátit se můžete na kteroukoliv knihovnu v ČR, kterou navštěvujete. Více informací Vám jistě poskytnou pracovníci knihovny. (Meziknihovní služby v NK ČR pro čtenáře knihovny:  http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_ms_ctenar.htm)
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.12.2012 17:22
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu