Thales
Text dotazu
Dobrý den, mohli byste mi prosím poslat referát na Thaletovu větu nebo Thaletova?
Odpověď
Dobrý den,
v rámci služby Ptejte se knihovny nezprácováváme žádné referáty, seminární práce, školní ani jiné úlohy (viz pravidla služby pro zadání dotazu na stránce http://www.ptejteseknihovny.cz/zadani-dotazu - v dolní části).
Můžeme Vám pouze pomoci najít literaturu, kde potřebné informace naleznete.
Heslo Thalés z Milétu je ve stručném znění běžně obsaženo v odborných encyklopediích a slovnících. Podrobnější informace o Thaletovi a Thaletově větě naleznete v následujících dokumentech:
* Dějiny filosofie. Díl I.: Filosofie antické a feudální společnosti. Praha: Svoboda, 1950. 512 s.
* MACHOVEC, Dušan. Dějiny antické filosofie. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1962. 211 s.
* STÖRIG, Hans Joachim. Malé dějiny filozofie. Praha: Zvon, české katolické nakladatelství, 1992. 559 s. ISBN 80-7113-058-3.
* WEISCHEDEL, Wilhelm. Zadní schodiště filosofie. Olomouc: Votobia, 1995. 279 s. ISBN 80-7198-015-3.
* KRAUS, Ivo. Fyzika od Thaléta k Newtonovi: kapitoly z dějin fyziky. Praha: Academia, 2007. 329 s. ISBN 978-80-200-1540-2.
* KOLMAN, Arnošt. Dějiny matematiky ve starověku. Praha: Academia, nakladatelství Československé akademie věd, 1968. 221 s.
* TRETERA, Ivo. Nástin dějin evropského myšlení: od Thaléta k Rousseauovi. Praha; Litomyšl: Ladislav Horáček - Paseka, 2002. 376 s. ISBN 80-7185-171-X.
* VOLKOV, Genrich. U kolébky vědy. Praha: Mladá fronta, 1975. 238 s.
* FARRINGTON, Benjamin. Věda ve starém Řecku a její význam pro nás: od Thaleta k Aristotelovi. Brno: Rovnost, 1950. 138 s.
Základní informace jsou k dispozici i na internetu, ovšem nemůžeme zaručit jejich věrohodnost:
* Thalés z Milétu
http://cs.wikipedia.org/wiki/Thal%C3%A9s_z_Mil%C3%A9tu
http://zivotopisyonline.cz/thales-z-miletu.php
http://antika.avonet.cz/article.php?ID=1935
http://www.skolavpohode.cz/index.php/Text:Thal%C3%A9s_z_M%C3%ADl%C3%A9tu
http://www.phil.muni.cz/fil/antika/dfi/miletaneTF.php
http://www.scienceworld.cz/sw.nsf/astronomie/48597CC2ACF1C6EFC125715A0036F11D?OpenDocument&cast=1
http://www.nechodimnaprednasky.sk/stiahnut/prednasku/1398/50176
http://www.odbornecasopisy.cz/index.php?id_document=23803
* Thaletova věta
http://cs.wikipedia.org/wiki/Thaletova_v%C4%9Bta
http://www.walter-fendt.de/m14cz/thales_cz.htm
Obor
Matematika
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.05.2008 17:23
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu