Těžba paliv
Text dotazu
Dobrý, den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Na seminární práci jsem dostala téma Podniky těžící paliva v ČR a tak jsem se chtěla zeptat, jestli neznáte nějaké zdroje, z kterých bych mohla čerpat. Mockrát Vám děkuji za odpověď. Na shledanou.
Odpověď
Dobrý den, přehled podniků a firem, které se zabývají těžbou paliv byste mohla nalézt v následujících publikacích:
1) Katalog firem, podnikatelů a služeb z oblasti energetiky a příbuzných oborů '96. -- 1. vyd.. -- Praha : Profes J&K, 1995. -- 418 s.
2) Ročenka : elektroenergetika, hornictví, plynárenství, teplárenství. -- Praha : GAS, 1999-2004. -- sv. ; 25 cm.
3) Základní informace o významných firmách energetického hospodářství České republiky. Rok 1994-95. -- 1. vyd.. -- Praha : Vupek, 1997. -- přeruš. str. : tab.
Podrobnější informace o jednotlivých podnicích naleznete v jejich výročních zprávách, např.:
4) Výroční zpráva / MUS. Most : Mostecká uhelná společnost, [199-]- .
5) Výroční zpráva / Ostravsko-karvinské doly. Ostrava : Ostravsko-karvinské doly, [199-]- .
6) Výroční zpráva / Západočeské uhelné doly Zbůch. Zbůch : Západočeské uhelné doly, [199-?]- .
7) Výroční zpráva / Severočeské doly, Chomutov. Chomutov : Severočeské doly, [199-?]- .
8) Výroční zpráva / Sokolovská Uhelná. Vřesová : Sokolovská uhelná, [199-?]- .
9) Výroční zpráva = Annual report / Moravské naftové doly, Hodonín. Hodonín : Moravské naftové doly,, [199-]- .
10) Výroční zpráva = Annual report / Českomoravské doly Kladno. Kladno : Českomoravské doly, [19--?]- .
Můžete použít i další publikace:
11) Jiskra, Jaroslav. Z historie uhelných lomů na Sokolovsku : od Johanna Davida Edler von Starcka po Sokolovskou uhelnou, a.s. [Sokolov] : Sokolovská uhelná, 1997. -- 206 s. : il. (některé barev.) ; 31 cm. ISBN 80-238-2642-5 (v knize neuvedeno : váz.).
12) Uhelné hornictví v ostravsko-karvinském revíru / kolektiv autorů. -- Ostrava : Anagram, 2003. -- 564 s.: il. (některé barev.), mapy, portréty, plány, faksim. ; 31 cm + mapy (10 map v pouzdru). ISBN 80-7342-016-3 (Anagram : váz.).
13) Vrbová, Marie. Uhelná společnost s budoucností. -- Chomutov : Severočeské doly Chomutov, 2001. -- 23 s. : barev. il. ; 30 cm. ISBN 80-238-8191-4 (v knize neuvedeno : brož.)
14) Rada, Otakar. Těžba dřeva v lesích zemědělských podniků. -- Vyd. 1.. -- V Praze : Institut výchovy a vzdělávání Ministerstva zemědělství ČR, 1999.--
51 s. : il. ; 21 cm. -- (Ekologie). ISBN 80-7105-186-1 (brož.).
15) Rudné a uranové hornictví České republiky. -- Ostrava : Anagram, 2003. -- 647 s. : il. (některé barev.), mapy, faksim. ; 34 cm. ISBN 80-86331-67-9 (Anagram : váz.).
16) Hnědé uhlí v České republice : významný domácí zdroj energie. -- Vyd. 1.. -- Praha : Pulford, 1997. -- 28 s. : barev. il. ; 30 cm. ISBN 80-85842-08-4 (brož.)
17) Luxa, Jan. Doly Bílina : z historie hornictví k současnosti dolování na Bílinsku. Teplice : NIS, 1997. -- 223 s. : il., mapy, portréty a faksimile (část barevně) ; 31 cm. ISBN 80-238-1766-3 (váz.).
18) Dobývání uhlí na Kladensku : historie kladensko-slánsko-rakovnické pánve. -- Ostrava : Kartis : OKD Ostrava, 2006. -- 751 s. : il. (některé barev.), mapy, portréty, faksim., plány ; 33 cm + faksim. map a dokumentů v samost. ochranném kartonovém pouzdře ([25] složených l. ; 65 x 46 cm). ISBN 80-254-0490-0 (v knize neuvedeno : váz. a volné l. v přebalu)
19) Lednický, Václav, 1941- . Hornické aktivity podniku Baťa, a.s., Zlín. -- 1. vyd.. -- Ostrava : VSB - Technická univerzita, 2004. -- 80, [8] s. ; 21 cm. ISBN 80-248-0908-7 (broz.) : neprodejné
Další dokumenty si můžete vyhledat prostřednictvím online katalogu Národní knihovny ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) nebo Souborného katalogu ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/skc) zadáním výrazů těžba, paliva, těžba and česko apod. do vyhledávacího pole Předmět. V případě, že máte platný čtenářský průkaz NK ČR, můžete si z online katalogu NK ČR knihy ihned objednat ke studiu pomocí ikonky Exempláře. V Souborném katalogu naleznete informaci o tom, která knihovna vlastní hledaný dokument, v úplném zobrazení záznamu, v návěští Ve fondu. Pro ověření dostupnosti dokumentů v městských knihovnách je možné použít souborný katalog SKAT (http://www.skat.cz).
Cenným zdrojem pro Vás mohou být také webové stránky jednotlivých podniků a firem, které obsahují charakteristiku, zaměření, vývoj společnosti, také výroční zprávy, statistiky a různé přehledy atd. (např. Lesy ČR - http://www.lesycr.cz/cs/). Pro vyhledávání můžete použít například vyhledávače Google (http://www.google.com), Jyxo (http://jyxo.cz), Seznam
(http://www.seznam.cz) apod.
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
12.03.2008 16:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu