text písně
Text dotazu
Moc prosím o text Baťovy oblíbené písně NEZOMREM NA SLÁME, případně odkaz, kde bych jej sehnala včetně not. Marně všude hledám. Velice děkuji za Váš čas a ochotu.
Odpověď
Dobrý den, paní Falková,
mohlo by se jednat o Píseň Slovana, kde jedna ze slok začíná textem:
Neumrem na slámě,
umreme na poli,
a keď s koňa spadnem,
šablenka zadzvoní.
Hujajá, hujajá,
hujajá, hujajá,
a keď s koňa spadnem,
šablenka zadzvoní.
Pochodové písně československého vojáka [online]. V MKP 1. vyd. Praha: Městská knihovna v Praze, 2014 [cit. 2019-01-04]. Dostupné z:
http://web2.mlp.cz/koweb/00/04/03/97/94/pochodove_pisne_ceskoslovenskeho_vojaka.html.
Anebo o píseň Syn vojny, kde jedna ze slok zní:
Neumrem na slame
Umrem ja na koni,
Keď z koňa poletím
Šabľa mi zazvoní!
Dostupné z: https://zlatyfond.sme.sk/dielo/1899/Chrastek_Veniec-narodnich-piesni-slovenskych/3#ixzz5ben91hor
Podobně zní také část písně Šablenka:
Neumrem na slame,
Ja umrem na koni,
A keď s koňa spadnem
Šablenka zazvoní.
Hujaja, hujaja a t. ď.
Dostupné z: https://zlatyfond.sme.sk/dielo/1889/Chrastek_Slovenske-narodnie-piesne-I/2#ixzz5benvCUZ3
Audio je dostupné z této stránky, ale asi již není funkční, nepodařilo se mi spustit: http://www.cintamani.cz/Bata/zaujimavosti/audio/bata_neumrem_na_slame.html
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně
Datum zadání dotazu
04.01.2019 14:05
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu