text písně
Text dotazu
Sháním text tzv. budovatelské písně: ... když ráno
roztočím svou frézu rudou krasavici.
Odpověď
Dobrý den,
verš, který uvádíte, pochází z písně Jde Frantík kolem zahrádky, autorem hudby je Ludvík Podéšť, slova napsal Jaroslav Dietl. V knize "Totalita slovem, písní a obrazem" jsme nalezli následující text:
Jde Frantík kolem zahrádky,
křoví mu v očích vadí,
dívenka stála za vrátky
a oba byli mladí!
Refrén: Víš, to je nějak tím,
že si už vůbec neumím,
představit život bez tebe, bez tebe, bez tebe, představit život bez tebe.
Když ráno frézu roztočil,
svou druhou krasavici,
šťastně se na ni zazubil
a měl jí hned měl co říci!
Refrén: Víš, to je nějak tím,
že si už vůbec neumím,
Jak zpívali si v rytmu zas,
nože se zablyštily,
a oba byli samý špás,
to, že tak mladí byli!
Refrén: Víš, to je nějak tím,
že si už vůbec neumím,
Bez vás obou!
Mírně odlišný text této písně je uveden v diskusním fóru stránek Digi Neff (http://forum.digineff.cz/read.php?136,2185341,2185341,report=1 ). Píseň si můžete poslechnout na CD "Soudruzi to není fakt, to se opravdu stalo" z roku 2004
(http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001448842&local_base=NKC) ,
které opakovaně vyšlo v roce 2009 jako součást kompletu "Rudí baviči, aneb, Soudruzi ve vlastní šťávě"
(http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001996009&local_base=NKC) .
Ukázku naleznete na
http://www.supraphon.cz/cs/novinky/archiv-dle-kategorii/mluvene-slovo/&list%5Bsort%5D=&list%5Boffset%5D=30?item=820.
použitá literatura:
* JÁNSKÝ, Petr. Totalita slovem, písní a obraze : dějiny hrůzovlády KSČ. Cheb : Music Cheb, 2004. s. 165. ISBN 80-85925-13-3.
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
11.01.2011 13:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu