Text libreta Lucie z Lammermooru
Text dotazu
Prosím o možnosti sehnání textu libreta Lucie z
Lammermooru v češtině.
Odpověď
Dobrý den,
v Elektronickém katalogu NK ČR - bázi NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) jsme nalezli tři vydání českého překladu libreta opery Lucia di Lammermoor:
* Gaetano Donizetti, Lucia di Lammermoor : opera o sedmi obrazech : premiéra 30.9.2004. Praha : Státní opera Praha, c2004. 156 s. ISBN 80-254-3841-4.
Podle informace v záznamu v bázi NKC obsahuje též libreto v českém prozaickém překladu Marie Kronbergerové.
signatura: 54 H 287821 - vzhledem k probíhající revitalizaci Klementina bohužel není v současné době  možné  tuto knihu expedovat ze skladiště (http://sigma.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001827925&local_base=nkc).
Podle údajů v Souborném katalogu ČR (http://skc.nkp.cz) má tuto publikaci ve svém fondu i Moravská zemská knihovna (signatura  2-1210.938), Vědecká knihovna v Olomouci (signatura 1-201.751), Knihovna Národního muzea (tato knihovna se připravuje na blízké stěhování fondu - http://www.nm.cz/knihovna-nm/).  Dále jsme tuto knihu nalezli i ve fondu knihovny Divadelního ústavu  (http://www.divadelni-ustav.cz/databaze.asp,
signatura D 11327a).
*  CAMMARANO, Salvatore. Lucia : opera o třech jednáních.  Text podle Waltera Scotta napsal Salvatore Cammarano ; hudba od Gaëtana Donizettiho. 2.
vyd. V Praze : Fr. A. Urbánek, 1898.  47 s.  (Urbánkova bibliotéka operních a operetních textův ; ř. 2, sv. 87)
signatura: 54 K 000095/Ř.2.Sv.81-90. - svazek je zařazen do Fondu
19.století)
* CAMMARANO, Salvatore. Lucia : opera ve třech jednáních.  V Praze : Fr. A.
Urbánek, 1873.  34 s.  (Bibliotéka operních a operetních textův ; sv. 21).
signatura:  54 K 000095/Ř.1.Sv.21-30. -  kniha je volně dostupná v digitální knihovně Kramerius (http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/1111105)
V případě, že máte zájem o moderní překlad libreta, pak bychom Vám doporučili obrátit se prostřednictvím meziknihovní služby na některou z výše uvedených knihoven (Moravská zemská knihovna, Vědecká knihovna v Olomouci, knihovna Divadelního ústavu), starší překlad (jeho autor bohužel není v katalogu ani  v knize uveden) je možné bez problémů vytisknout z digitální knihovny Kramerius, pro prohlížení dokumentů uložených v této digitální knihovně je nutné nejprve naistalovat plug-in DjVu od firmy Lizardtech (http://www.celartem.com/en/download/djvu.asp).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
01.06.2010 08:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu