terminologické slovníky
Text dotazu
Kolik terminologickych slovniku Narodni knihovna v Praze ma v katalogu??? :)
Odpověď
Dobrý den, podle konzultace s oddělením věcného zpracování nejpřesnější údaj ohledně počtu terminologických slovníků v našem online katalogu - bázi NKC zjistíte využitím pole Forma dokumentu (Prohlížení rejstříků) a zadáním příslušného výrazu (počet nalezených záznamů 795, není rozlišený jazyk dokumentu).
Báze NKC obsahuje veškeré přírůstky knih od r.1995, záznamy dalších druhů dokumentů od r.1996 nebo 1997 a tzv. studijní fond, průběžně jsou doplňovány záznamy starší literatury z retrokonverze národní bibliografie a generálního katalogu NK ČR, kdy česká produkce je obsažena téměř v úplnosti za celé 20.století. Z výše uvedeného vyplývá, že do báze byly převedeny záznamy z různých bibliografických zdrojů, popis vždy nemusí obsahovat pole Forma dokumentu, především u záznamů dokumentů vydaných v 19. a na počátku 20. století.
Lze pak využít vyhledávání pomocí pole Všechna pole zadáním příslušného hesla (s pravostranným rozšíření), počet nalezených záznamů je 964 (opět bez rozlišení jazyka dokumentu s tím, že zde mohou být i záznamy ne zcela relevantní).
Pro úplnost uvádíme, že v autoritním záznamu k výrazu teminologické slovníky jsou uvedeny i odkazové formy výrazu (názvoslovné slovníky - oborové slovníky - odborné slovníky - speciální slovníky).
Báze NKC obsahuje pouze část dokumentů, které NKČR vlastní, takže žádné číslo z báze NKC neudává počet těchto slovníků dostupných v NKČR.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.01.2009 11:06
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu