Terezín
Text dotazu
Dobrý den, můžete mi prosím poradit. Sháním stručné
informace o město Terezín z urbanistického a architektonického hlediska.
Odpověď
Dobrý den,
zajímavé informace o urbanismu města Terezín můžete najít v odpovědi služby Ptejte se knihovny http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2007-2009/terezin/  .
Další zdroje k prostudování Vám doporučujeme knihy:
VOTOČEK, Otakar; KOSTKOVÁ, Zdeňka. Terezín. Vyd. 1.. Praha : Odeon, 1980. 286 s.
Klíčová slova: města * Terezín
Theresienstadt : Geschichte, Architektur, Natur, Gesellschaft, Persönlichkeiten, Tradition, Interessantes, Informationen. [Text Věra Špirková, Übersetzung Eva Jansová]. 1. Ausg.. Plzeň : Fraus, 2004. 18 s. 80-7238-363-9.
Klíčová slova: Terezín (pevnost) * pevnosti -- Česko * Terezín (Litoměřice, Česko) -- vlastivěda
Terezín - Theresienstadt : Vergegenwärtigung von Stadtgeschichte : Festungs-, Stadt- und Baupläne der Planstadt des 18. Jahrhunderts : eine Ausstellung der Technischen Universität Berlin, Schinkel-Zentrum für Architektur, Stadtforschung und Denkmalpflege : 28. Juni bis 10. Juli 2004. Herausgegeben von Astrid Debold-Kritter und Gabriele Fliessbach. 2. Aufl.. Berlin : Technische Universität Berlin, 2004. xiii, 66 s.
Klíčová slova: Terezín (pevnost) * pevnosti -- Česko * Terezín (Litoměřice, Česko) -- dějiny
ROMAŇÁK, Andrej. Pevnost Terezín. 2. nezm. vyd.. Dvůr Králové nad Labem : FORTprint, 1996. 101 s. ISBN 80-901580-3-X.
Klíčová slova: opevnění * pevnosti * Terezín * opevnění vojenské * architektura * stavby
Záznamy knih spolu s informacemi o jejich dostupnosti v knihovnách naleznete v Souborném katalogu ČR (SKC, adresa http://aleph.nkp.cz/F )
Články naleznete na téže adrese v bázi ANL, články jsou zpracovávány od roku 1991. Příkladem uvádíme:
* KOMÁREK, Michal. Tereziino město nad propastí. In: Reflex. [Praha]. Roč. 14, č. 45 (20031106), s. 24-26. ISSN 0862-6634.
* STAŇKOVÁ, Ilona. Terezín. In: Fórum architektury a stavitelství. Roč. 8 č. 9/10(2000), s. 61-63. ISSN 1210-7395.
* RÁKOSNÍKOVÁ, Vladimíra. Historické plány pevnosti Terezín ve vídeňském Kriegsarchivu - archivní studie. In: Zprávy památkové péče. Roč. 69, č. 5 (2009), s. 376-384, 414, 415. ISSN 1210-5538.
Několik málo informací o architektuře můžete také nalézt na oficiálních webových stránkách města, konkrétně na adrese http://www.terezin.cz/historie-mesta-terezin/d-136455/p1=2361  ; kontaktovat můžete také spolky přímo v Terezíně, viz http://www.terezin.cz/spolky-a-organizace/d-136453/p1=2355 , příp. inforamční centrum http://www.terezin.cz/informacni-centrum/os-989/p1=2347 a http://www.mesto-terezin.cz/ . Další odkazy naleznete ve výše zmíněné odpovědi v archivu služby.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.07.2011 14:17
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu