Teorie vědy
Text dotazu
Dobrý den. Zkoušel jsem přes katalog NK nalézt
moderní (tj. ne příliš starou :) knihu o teorii vědy a nemohl jsem žádnou
publikaci nalézt. Rád bych si především nastudoval aktuální přístup k dělení
věd. Mohl bych vás poprosit o pomoc při vyhledávání?
Odpověď
Dobrý den,
my jsme bohužel také nenalezli žádnou novější publikaci, která by se tímto tématem nějak komplexněji zabývala. Pokusili jsme se hledat i články pomocí článkové bibliografie ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://aleph.nkp.cz/cze/anl ), ale rovněž bez úspěchu.
Nalezli jsme pouze následující dvě publikace, které se klasifikaci věd alespoň zčásti věnují:
ANZENBACHER, Arno. Úvod do filosofie. Vyd. 3., V Portálu 2. Praha: Portál, 2010. 377 s.: il., portréty; 21 cm. ISBN 978-80-7367-727-5.
Obsah http://toc.nkp.cz/NKC/201007/contents/nkc20102096054_1.pdf
BÍLÝ, Jiří. Základy společenských věd. I., Základy ekonomie, mezinárodních vztahů, logiky a teorie vědy. Ostrava : Key Publishing, 2009. 158 s. ; 24 cm. ISBN 978-80-7418-012-5.
* ekonomie * mezinárodní vztahy * logika * teorie vědy * učebnice
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200910/contents/nkc20091998371_1.pdf
Další informace by mohly být obsaženy také v novějším filozofickém slovníku:
Filosofický slovník / vydaný Walterem Bruggerem za spolupráce profesorů Filosofické fakulty v Mnichově a jiných; [z německého originálu přeložili Ladislav Benyovszky et al.]. Praha: Naše vojsko, 2006. 639 s.; 21 cm. ISBN 80-206-0820-6.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.10.2011 08:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu