temperenclář
Text dotazu
Jaký je význam slova "temperenclář"? Pojem byl použit v korespondenci z roku 1932.
Odpověď
Dobrý den,
podle Slovníku cizojazyčných slov a úsloví vydaném v roce 1930 je význam slova temperenclář následující:
Temperenclář = člen spolku střídmosti v Anglii a v Americe; srovnání s výrazem "abstinent".
Použitá literatura:
KLENOT, Bedřich, ed. Slovník cizojazyčných slov a úsloví s dodatkem jmen osobních a místních. 3., opr. a pozměn. vyd. V Praze: Jindř. Bačkovský, 1930. 487 s.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.10.2014 12:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu