Temperament
Text dotazu
Dobrý den, pracuji na své seminární práci o temperamentu a hledám vhodnou literaturu k tomuto tématu nebo vhodné internetové stránky. Mohli by jste mi, prosím, něco poradit?? Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, NK ČR vystavuje své zdroje volně na webu - http://sigma.nkp.cz/F/ .
V bázi NKC - online katalogu naší knihovny zadáním hesla temperament psycholog? byly nalezeny relevantní knihy, např.
Temperament, inteligence, sebepojetí : nové pohledy na tradiční témata psychologického výzkumu / Marek Blatný, Alena Plháková. -- Vyd. 1.. -- Brno : Psychologický ústav Akademie věd ČR ; Tišnov : Sdružení SCAN, 2003. -- 150 s. ISBN 80-86620-05-0
Vztah mezi dětským temperamentem a dospělou osobností : předběžné výsledky 40leté studie / Marek Blatný, Martin Jelínek, Terezie Osecká-Pilátová. -- Brno : Akademie věd České republiky, Psychologický ústav, 2006. -- 11 l.
O letorách : rozprava psychologická / sepsal Josef Durdík. -- V Praze : J. Otto, 1873. -- 70 s.
Stejné vyhledávání můžete provést v bázi ANL - články v českých periodikách od roku 1991- , např.
Devět typů temperamentu / Jan Čáp. --  1 fot., 3 obr In: Psychologie dnes. -- ISSN 1211-5886. -- Roč. 5, č. 7 (1999), s. 22-23
Model devíti typů temperamentu a jeho vztah k stylům rodinné výchovy / Jan Čáp, Petr Boschek, Karel Balcar. --  2 tabulky, 3 obr.
In: Československá psychologie. -- ISSN 0009-062X. -- Roč. 44, č. 1 (2000), s. 1-10
Ověření dostupnosti dokumentů v jednotlivých knihovnách v ČR lze provést prostřednictvím souborného katalogu - báze SKC (viz odkaz výše) nebo portálu Jednotné informační brány - http://www.jib.cz . V portálu JIB jsou také zapojeny zahraniční zdroje, katalogy knihoven nebo plnotextové databáze, např. volná báze PubMed.
Přehled licencovaných, především zahraničních zdrojů pro registrované uživatele NKČR naleznete na
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdroje_han.php3 , jinak doporučujeme také využít vyhledávač GoogleScholar pro dokumenty dostupné na internetu - http://scholar.google.cz/
Na české verzi encyklopedie Wikipedia je článek k tématu http://cs.wikipedia.org/wiki/Temperament , jinak doporučujeme také anglickou verzi encyklopedie http://en.wikipedia.org/wiki/Temperament , kde kromě článku jsou i relevantní odkazy (případně jinou pro Vás vhodnější jazykovou verzi této encyklopedie).
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.12.2008 15:21
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu