Téma ročníkové práce
Text dotazu
Dobrý den, jsem studentka 7.ročníku gymnázia. Jako téma své ročníkové práce jsem zvolila Česká společnost za druhé světové války. Dále bych se nejspíš chtěla orientovat na sudetoněmeckou otázku. Přesto mám trochu problém dál toto téma specifikovat. Potřebovala bych poradit s vyhledáním literatury. Taky jsem se dozvěděla, že se vzhledem k tomu, že je mi 16let, nemám šanci jako čtenář do vaší knihovny zaregistrovat.Zajímalo by mě jestli je možnost získat nějakou výjimku a do fondu vaší knohovny se dostat? Děkuji:-)
Odpověď
Dobrý den,
databáze NK ČR jsou volně k dispozici na našich www stránkách http://sigma.nkp.cz/F Doporučujeme báze NKC (online katalog naší knihovny) a ANL (články v českých časopisech od roku 1991), v těchto bázích lze vyhledávat podle klíčových slov, bude nutné zadávat slova jako společnost / války / život pro obecnější práce jako například
Česká společnost za velkých válek 20. století : (pokus o komparaci) / Jan Gebhart, Ivan Šedivý editoři. -- Vyd. 1.. -- Praha : Karolinum, 2003. -- 312 s. ; 22 cm ISBN 80-246-0742-5 (brož.)
* války -- 20. stol.
* Česko -- společnost a politika -- 20. stol.
* sborníky konferencí
nebo přesněji např. válka and ( druhá or 2 ) and sudet? - nalezeno 15 záznamů například
Cesta k vyhnání 1938-1945 : plány a rozhodnutí o "transferu" Němců z Československa a z Polska / Detlef Brandes ; přeložil Petr Dvořáček. -- V českém jazyce vyd. 1.. -- Praha : Prostor, 2002. -- 499 s. : mapy ; 25 cm. -- (Obzor ; sv. 39) ISBN 80-7260-070-2 (váz.) : Kč 499,00 Název orig.: Weg zur Vertreibung 1938-1945, Pläne und Entscheidungen zum "Transfer" der Deutschen aus der Tschechoslowakei und aus Polen
* Němci -- odsun -- Československo -- 1945-1948
* Němci -- odsun -- Polsko -- 1945-1948
* sudetoněmecká otázka
* hranice Odra-Nisa (Německo a Polsko)
* druhá světová válka, 1939-1945 -- Evropa střední
* studie
Specifikace Vašeho tématu musí vycházet z dostupné literatury, z podrobnějšího zadání práce a konzultace se zadavatelem, co je cílem práce.
Uživatelem naší knihovny lze být od 15-ti let - podrobnosti o registraci uživatelů mladších 18-ti let jsou uvedeny na
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_kr.htm#8 a http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_jak_to_chodi.htm#registrace
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.01.2008 10:05
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu