Téma dobrodružné knihy
Text dotazu
Dobrý den, existuje prosím kniha - robinsonáda, kde by byla hrdinka žena? Nemyslím smíšenou skupinu, jako třeba Švýcarský Robinson či Kormidelník Vlnovský, ale buď samotná žena (jako například klasický Robinson), nebo čistě ženská skupina (jako například Tajuplný ostrov). Případně smíšená skupina, kde by se jednalo o vyprávění z pohledu hlavní hrdinky ženy. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Můžete zkusit níže uvedené knihy:
GARVIS GRAVES, Tracey. Na ostrově. Vyd. 1. Praha: Ikar, 2013. 311 s. ISBN 978-80-249-2180-8.
https://www.databazeknih.cz/knihy/na-ostrove-162955
JOHNSON, Terry Lynn. Přežili jsme!. Přes palubu. Překlad Pavla Kubešová. 1. vydání. Praha: Fragment, 2019. 109 stran. ISBN 978-80-253-4124-7.
https://www.databazeknih.cz/knihy/prezili-jsme-pres-palubu-408183
COLLINS, Suzanne. Hunger games. Síla vzdoru. Překlad Zdík Dušek. 2. vyd. Praha: Fragment, 2013. 342 s. Young adults. ISBN 978-80-253-2046-4.
https://www.databazeknih.cz/serie/hunger-games-hry-o-zivot-110
BOHLMANN, Sabine. Dívka jménem Willow. Překlad Eva Kadlecová. 1. vydání. V Brně: CPress, 2020. 251 stran. ISBN 978-80-264-3431-3.
https://www.databazeknih.cz/knihy/divka-jmenem-willow-divka-jmenem-willow-454755
DO, Anh. Vlčí dívka. Ztracena v divočině. Překlad Martin Forman. První vydání. Praha: Bambook, 2023. 219 stran. ISBN 978-80-271-3454-0.
https://www.databazeknih.cz/serie/vlci-divka-13071
Anderson, S.: Dívka v medvědí kůži
https://www.databazeknih.cz/knihy/divka-v-medvedi-kuzi-523845
Případně můžete vyhledat různé různé knihy od Arthura Ransome nebo Enid Blyton.
Elizabeth Whittaker napsala román na pokračování Robina Crusoe and Her Lonely Island Home (Robina Crusoe a její osamělý ostrovní domov), který vycházel v časopise Girl's Own Paper od prosince 1882 do srpna 1883. V tomto příběhu Robina, dcera světoznámého Robinsona Crusoe, adoptuje domorodou holčičku a vychovává ji.
Použité zdroje
https://www.databazeknih.cz/
https://text.nkp.cz/[…]/ceska-narodni-bibliografie
https://tritius.plzen.eu/[…]/Application.html?device=13#Work_browser.KN
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Plzně, p. o.
Datum zadání dotazu
05.02.2024 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu