telegrafie za Rakouska-Uherska
Text dotazu
Dobrý den, zajímaly by nás informace (nejlépe v německém jazyce) o telegrafii za Rakouska-Uherska a informace o prvním telegrafu na území Rakouska-Uherska.
Odpověď
Dobrý den,
dle knihy: Pošta a telegraf: ve starověku, středověku a novověku byl první elektrický telegraf v Rakousku - Uhersku, rozhodnutím dvorní komory ze dne 15. února 1846, zaveden mezi Vídní a Brnem.
Další knihy k tématu ( v německém jazyce ):
VEREDARIUS,O. Das Buch von der Weltpost. Entwicklung und Wirken der Post und Telegraph im Weltverkehr. 2.vyd. Berlin: Transpress, 1986 ( sign. E 49379 )
GEISTBECK,M. Weltverkehr. Die Entwicklung von Schiffahrt, Eisenbahn, Post und Telegraphie bis zum Ende des 19.Jahrhunderts. Leipzig: Zentralantiquariat der DDR, 1986. ( sign. T 131758 )
HEIDECKER. Post und Telegraphie in Wissenschaft und Praxis. Berlin: G.Schenck, 1941 ( sign. 17 J 1001 )
Více knih naleznete v katalogu Národní knihovny NKC ( http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=nkc , popřípadě v naskenovaném lístkovém katalogu KATIF ( http://katif.nkp.cz/ )a předmětovém lístkovém katalogu v Hale služeb Národní knihovny.
Zdroj:
KUČERA, O. Pošta a telegraf ve starověku, středověku a novověku. Praha : Šimáček, 1913. str.103
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.12.2007 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu