Tatiana Metternichová
Text dotazu
Vážení přátelé,
přečetla jsem velmi zajímavou knihu Tatiany Metternichové - Svědectví o neobyčejném životě a velmi by mě zajímalo, jestli se svým manželem Paulem Metternichem měli děti.
Hledala jsem, ale zatím marně. Měla bych takovou ucelenou představu o neuvěřitelných životních etapách lidí v 1.půlce 20.stol.
Odpověď
Dobrý den,
prošli jsme několik knih o rodu Metternichů nebo přímo o Tatianě von Metternich, ale  o dětech princezny zmínky nebyly. Pouze níže uvedený nekrolog zmiňuje adoptivního syna, se kterým žili...viz odkaz níže:
http://www.oslj.org/Forum/viewtopic.php?p=170&sid=ec002c2a6363e0075ca0960096a7c91d
HSH Princess Tatiana von Metternich-Winneburg GCLJ , ...Vojenský a špitální řád sv. Lazara Jeruzalémského s politováním sděluje, že zemřela 26.července
2006 ve věku 91 let princezna Tatiana Fürstin von Metternich - Winneburg...žili na rodinném zámku v Německu spolu šťastně s adoptivním synem až do smrti knížete Pavla v roce 1992....
Pokud Vás problematika zajímá víc, musíte pátrat v matrikách, archívech.
Johannes Moetsch je autorem Regesten...; listiny ovšem pouze do roku 1400, v NK ČR je v  národním konzervačním fondu (NKF).
Regesten des Archivs der Herrschaft Winneburg-Beilstein im Gesamtarchiv der Fürsten von Metternich im Staatlichen Zentralarchiv zu Prag : Urkunden bis 1400 / bearbeitet von Johannes Mötsch  Koblenz : Landesarchivverwaltung Rheinland-Pfalz, 1989.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
30.05.2013 15:21
Marie Bobková píše:
Neděle 28.07.2019 16:21
Kněžna neměla děti.
Mám její fotografii z července roku 2004, když pobývala na zámku Kynžvart v západních Čechách. Dožila na zámku Johanisberg- zemřela 26.7.2006.
Její knihu miluji, už ji čtu asi podesáté, v roce 1992 -93 jsem s ní slyšela rozhovor v čs. rozhlase.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu