tanec
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda máte v knihovně k zapůjčení knihy týkající se tanců latinskoamerických a standardních, kde se pojednává o historii, technice tanců, výživě a regeneraci v závodním tancováníaj. Autoři mohou být např.Jiří Plamínek nebo Zdeněk Landsfeld, Milan Degen, Jindřich Hes, ale i jiní. Děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den, od Vámi uvedených autorů (autora) se v NK ČR nacházejí pouze knihy, které se věnují stepu:
* DEGEN, Milan. Základní informace o stepu. 2., Nástin nejstarší historie stepu v Čechách a na Moravě cca 1884-1939. 1. vyd. Praha : Ústř. kult. dům železničářů, 1987.
* DEGEN, Milan. Základní informace o stepu. Díl 1. Praha : Ústř. kult. dům železničářů, 1984.
Knihy Vámi zmíněných autorů vlastní:
* PLAMÍNEK, Jiří. Společenský tanec pro začátečníky : taneční v kapse. Praha : Plamínek Produkction, 2001. - Středočeská vědecká knihovna Kladno.
* PLAMÍNEK, Jiří.Taneční v kapse : společenský tanec pro začátečníky s lehkým návodem Jak se chovat mezi lidmi a několika slovy o stolování. 2. vyd. Praha : Plamínek Production, 2003. - Krajská knihovna Karlovy Vary.
* LANSFELD, Zdeněk. Technika latinsko-amerických tanců. Praha : Plamínek Production, 2000. - Středočeská vědecká knihovna Kladno
* LANSFELD, Zdeněk. Technika standardních tanců. Praha : J.Plamínek, 1999. - Středočeská vědecká knihovna Kladno
* LANSFELD, Zdeněk. Hodnocení tanečního výkonu. Praha : Plamínek Production, 2001. - Středočeská vědecká knihovna Kladno
* DEGEN, Milan. Společenský tanec ve dvacátém století zejména v Čechách a částečně i na Moravě a Slovensku. 1. vyd. Praha : Plamínek Production, 2003.
Ve fondu:  Knihovna AV ČR, Národní galerie Praha, Středočeská vědecká knihovna Kladno
*  HES, Jindřich. Polka. [Česko?] : Jindřich Hes sen., 1998. - Středočeská vědecká knihovna Kladno (dle Souborného katalogu ČR:
http://sigma.nkp.cz/cze/skc ) V knihovně, ve které jste přihlášená, ovšem můžete zažádat o meziknihovní výpůjčku daných titulů:
http://www.knihovny.cz/sluzby/175-meziknihovni-sluzby
Tituly věnované tanci, které nabízí Národní knihovna (výběr):
*  Společenský tanec : Technika standardních tanců : Valčík. Brno : Kraj. kult. středisko, 1989; Slowfoxtrot.(1989); Variace pro pokročilé : slowfoxtrot, quickstep, waltz, tango (1988); Waltz (1988); Tango (1988); Quickstep (1988).
*  ODSTRČIL, Petr. Sportovní tanec : standardní tance : latinskoamerické tance. 1. vyd. Praha : Grada, 2004. ISBN 80-247-0632-6.
*  WAINWRIGHT, Lyndon B. V rytmu tance : [standardní a latinskoamerické tance krok za krokem]. 1.vyd. V Praze : Ikar, 2006. ISBN 80-249-0819-0.
*   Společenský tanec : Technika latinsko-amer. tanců : Paso doble. Brno : Kraj. kult. středisko, 1989; Rumba (1988); Samba (1988); Variace pro pokročilé : rumba, samba, paso doble, jive, cha-cha (1988); Jive (1988); Ča-ča (1988)
Více informací o výše zmíněných titulech a další publikace k tématu můžete dohledat v Online katalogu Národní knihovny: http://sigma.nkp.cz/cze/nkc.
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.06.2009 09:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu