Tajný projekt Luftwafe
Text dotazu
Dobrý den. Narazil jsem na pár informací o německém projektu kruhového letadla (létajícího talíře), které prý bylo schopno letu a zkoušelo se v Praze Kbelích. Prosím nejsou někde ucelenější informace? Velice děkuji
Odpověď
Dobrý den,
k tematu, ktere Vas zajima, se vaze obsahlejsi clanek Miroslava Marese, ktery vysel v Reflexu v roce 2005 a kde je zminovana kniha Rudolfa Lusara Tajne zbrane treti rise (1957).
MARES, Miroslav. Letajici talire treti rise. Reflex, 2005, roc. 16, cis. 022, s. 64.
Rudolf Lusar publikoval i v nemcine, v katalogu Library of Congress je uvedena napr.:
LUSAR, Rudolf. Die deutschen Waffen und Geheimwaffen des 2. Weltkrieges und ihre Weiterentwicklung. München : J. F. Lehmann , 1957, c1958.
Další clanek, který se asi zabyva Vami hledanym problemem je:
Létající talíře a realita / ZO Technik. -- Praha. -- ISSN 1210-616X. -- Roč. 4, č. 12 (199612), s. 49.
Tento text jsme vsak nemohli overit.
Na internetu je mozno nalezt dalsi odkazy na Vami hledanou problematiku, napr. na adrese:
http://www.kpufo.cz/wa/wab/tajne3.htm.
http://www.matrix-2001.cz/v2/print.aspx?aid=980
Do jake miry se jedna o skutecna fakta a do jake miry o smyslenky, musite posoudit sam.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.01.2008 16:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu