Tablety a jejich využItí na ZŠ
Text dotazu
Dobrý den, prosím, zda byste mi mohli poradit, jakou literaturu a od kterých autorů bych mohl použít k vypracování práce na téma Tablety a jejich využití na 1. stupni ZŠ. Hodně pohledávám knihy které by mohli něco říci o historii těchto zařízení a celkovém soužití mezi námi.
Pokud by se něco dalo najít byl bych moc rád.
Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Vážený pane (…),
v našem fondu jsou k tématu k dispozici tyto knihy:
CALDWELL, Helen a James BIRD. Teaching with tablets. First published. Los Angeles: SAGE, 2015, ix, 142 stran. ISBN 978-1-4739-0678-5.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-001480714
KRIŠOVÁ, Zdeňka. Použití dotykového zařízení v přírodovědných oborech na základních a středních školách. 1. vydání. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2015, 62 stran. ISBN 978-80-244-4564-9.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-001473311
LAVRINČÍK, Jan. Použití dotykového zařízení v jazykovědných oborech na základních a středních školách. 1. vydání. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2015, 59 stran. ISBN 978-80-244-4560-1.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-001473306
LAVRINČÍK, Jan. Použití dotykového zařízení v primárním vzdělávání na základních školách. 1. vydání. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2015, 56 stran. ISBN 978-80-244-4562-5.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-001473310
LAVRINČÍK, Jan. Použití dotykového zařízení ve výuce na základních a středních školách. 1. vydání. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2015, 66 stran. ISBN 978-80-244-4557-1.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-001473308
LAVRINČÍK, Jan. Použití dotykového zařízení v ekonomických, technických i specializačních oborech na základních a středních školách. 1. vydání. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2015, 61 stran. ISBN 978-80-244-4575-5.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-001473307
LAVRINČÍK, Jan. Použití dotykového zařízení v společenskovědních oborech na základních a středních školách. 1. vydání. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2015, 56 stran. ISBN 978-80-244-4561-8.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-001473309
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-001473306
NEORAL, Dominik. Použití dotykového zařízení v uměleckovědních a tělovýchovných oborech na základních a středních školách. 1. vydání. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2015, 59 stran. ISBN 978-80-244-4563-2.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-001473305
NEUMAJER, Ondřej, Lucie ROHLÍKOVÁ a Jiří ZOUNEK. Učíme se s tabletem: využití mobilních technologií ve vzdělávání. Vydání první. Praha: Wolters Kluwer, 2015, 188 stran. ISBN 978-80-7478-768-3.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-001471753
SUDICKÝ, Petr a Veronika NENIČKOVÁ. Tablet v práci učitele. In Jan Rosecký. Počítač ve škole 2014 - sborník příspěvků. Nové Město na Moravě: Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami, Nové Město na Moravě, 2014, 2014. ISBN 978-80-905765-1-3.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-001147137
Obecněji k tabletům bych Vám doporučil tato dvě publikace:
HERODEK, Martin. Tablet pro úplné začátečníky. 1. vyd. Brno: Computer Press, 2014, 216 s. ISBN 978-80-251-4333-9.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-001438484
FIALA, Jiří. IPad: průvodce s tipy a triky : aktualizované vydání pro iOS 7. 1. vyd. Brno: Computer Press, 2014, 272 s. ISBN 978-80-251-3737-6.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-001362322
V databázi ANL (http://aleph.nkp.cz/cze/anl), která obsahuje výběr článků v českých novinách, časopisech a sbornících, resp. bibliografické záznamy článků, jsem dohledal 3 články:
Tablety ve výuce základních škol : zkušenosti ze zahraničí / Josef Moravec. -- 1 obr., 2 tab., 3 pozn.
In: Komenský : časopis pro učitele základní školy. -- Brno : Academie Jana Amose Komenského, oblast Brno, 1873-. -- ISSN 0323-0449. -- Roč. 139, č. 3 (2014/2015), s. 17-20
Jak se osvědčily tablety / Vladislav Slavíček ; [Autor interview] Leona Hornová ; Jana Olchavová. -- 2 fot.
In: Rodina a škola : časopis pro všechny rodiče a učitele. -- Praha : SPN - pedagogické nakladatelství, 1955-. -- ISSN 0035-7766. -- Roč. 60, č. 8 (2013), s. 18-19
Učitelský summit 2012 [elektronický zdroj] / Jan Rylich
In: Ikaros [online]. -- ISSN 1212-5075. -- Roč. 16, č. 4 (2012)
Další přehled článků k tématu naleznete na této stránce: http://www.ceskaskola.cz/search/label/tablety
Dále jsem dohledal publikaci "Tablety ve výuce na základní škole", která je volně dostupná na internetu:
http://www.7zsjbc.cz/texty/prirucka_tablety.pdf
Pokud byste potřeboval dále poradit, neváhejte se na mne znovu obrátit.
Přeji hezký víkend.
Obor
Výpočetní technika
Okres
--
Knihovna
Moravská zemská knihovna v Brně
Datum zadání dotazu
11.12.2015 16:55
Břetislav Brtník píše:
Sobota 12.12.2015 17:42
Ještě jednou děkuji za odpověď a omlouvám se že jsem se nepředstavil.
Bylo by možné dohledat i nějakou publikaci o historii těchto zařízení (tabletů)? Klidně i mimo Moravskou zemskou knihovnu.
Brtník Břetislav
BOA001 píše:
Pondělí 14.12.2015 10:26
Vážený pane Brtníku,
k historii tabletů jsem dohledal několik online zdrojů, snad Vám pomohou:
NOSKA, Martin. Historie tabletů: Přehled od prvopočátků po současnost. ICT manažer [online]. Praha: ICT manažer, 2014, 2014-03-04 [cit. 2015-12-14]. Dostupné z: http://www.ictmanazer.cz/[…]/
JANEČEK, Vladislav. Cesta do pravěku: jak se zrodil tablet. Živě.cz [online]. Praha: Mladá fronta, 2010, 2010-08-31 [cit. 2015-12-14]. Dostupné z: http://www.zive.cz/[…]/
Dále Vás mohu odkázat na diplomovou práci , která obsahuje kapitolu "Historie a hardware tablet PC":
KUBEČEK, Petr. Výchovně vzdělávací programy pro děti předškolního věku na tablet PC. Plzeň, 2014. Bakalářská práce. Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogická. Vedoucí práce Petr Simbartl.
Dostupné z: https://otik.uk.zcu.cz/handle/11025/14510
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu