Systémy hospodaření
Text dotazu
Dobrý den,
byla mi zadána semestrální práce z Agroekologie na téma "Systémy hospodaření", přičemž mám napsat, jaké jsou a popsat je. Bohužel nevím, které zdroje bych měla použít. Pod zadaným heslem nemohu žádné konkrétní naleznout.
Předem velice děkuji za pomoc.
Lukáčová
Odpověď
Dobrý den,
v odpověď na Váš dotaz uvádím:
V katalogu naší knihovny (http://www.knihovnasvehly.cz) je možno zadat si pro hledání klíčové slovo „agroekosystémy“, nebo „agroekologie“ , vyhledané publikace jsou k dispozici k prohlédnutí, případně vypůjčení ve studovně knihovny. V nich pravděpodobně najdete požadované informace. Namátkou uvádím např. publikace:
Burda, Vladislav. Komberec, Stanislav. Systémy hospodaření na půdě /. Praha : Výzkumný ústav rostlinné výroby, 1995. Nestr. : ISBN (neváz.) : Sign.: ZZ20597
Badalíková, Barbora,. Hrubý, Jan,. Ekologické a ekonomické systémy hospodaření na půdě : Sborník referátů z konference s mezinárodní účastí /. Troubsko u Brna : VÚ pícninářský, 1996. 149 s. : ISBN (neváz.) : Sign.: C33933
Šarapatka, Bořivoj,. Agroekologie : východiska pro udržitelné zemědělské hospodaření /. Olomouc : Bioinstitut, 2010. 440 s. : ISBN 978-80-87371-10-7  Sign.: D98526, D98540, D98538, D99252, D99253.
Vach, Milan,. Javůrek, Miloslav,. Rostlinná produkce s ohledem na agroekologická hlediska : metodika pro praxi /. Praha : Výzkumný ústav rostlinné výroby, 2008. 20 s. : ISBN 978-80-87011-58-4 (brož.) Sign.: D95366.
Ve fondu knihovny jsou též publikace, které se zabývají ekologickým zemědělstvím, a v nich bývá porovnání s ostatními systémy hospodaření.
Systémy hospodaření jsou též celkem dobře popsány na internetové stránce:
http://cit.vfu.cz/ivbp/wp-content/uploads/2011/07/Charakteristika_zemedelstvi.pdf , počínaje osmou stránkou tohoto souboru.
Dále také Výzkumný ústav rostlinné výroby má speciální Odbor hospodaření na půdě a mohla byste se tam obrátit s žádostí o konzultaci:
http://www.vurv.cz/index.php?p=odbor_hospodareni_na_pude&site=vyzkum
Při osobní návštěvě naší knihovny se Vám pokusíme dále poradit
S pozdravem
Použité zdroje
http://www.knihovnasvehly.cz
http://cit.vfu.cz/[…]/Charakteristika_zemedelstvi.pdf
http://www.vurv.cz/index.ph[…]eni_na_pude&site=vyzkum
Obor
Zemědělství
Okres
Praha
Knihovna
Knihovna Antonína Švehly
Datum zadání dotazu
20.10.2015 09:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu