Synové Emanuela Moravce
Text dotazu
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda nevíte, či vyšla nějaká řádná studie, kde by byla zmínka o třech synech E. Moravce (Igor, Juraj, Pavel) a jejich životních osudech. Pokud ne, tak zda existují nějaké články z novin, časopisů, odborných statí, historických prací apod. Zajímal by mě zejména osud dvou starších synů a jejich životní konce. Nalezl jsem pouze články na internetu (skinwhitepower, nassmer - ale oba jsou silně pravicové a extrémistické a nezdají se mi věrohodné). Děkuji za info.
Odpověď
Dobrý den,
studii, která by se cíleně věnovala osudům Moravcových synů, se mi v řádném z dostupných zdrojů dohledat nepodařilo. Jejich jméno však figuruje v některých titulech, kde byste mohl najít alespoň základní biografické údaje, případně odkazy na další zdroje. Jedná se o následující:
BOROVIČKA, Michael. Kolaboranti: 1939-1945. Praha: Paseka, 2007. ISBN 9788071858461.
FROMMER, Benjamin. National cleansing: retribution against Nazi collaborators in postwar Czechoslovakia. New York: Cambridge University Press, 2005. ISBN 9780521008969.
GREGOROVIČ, Miroslav. Kapitoly o českém fašismu: fašismus jako měřítko politické dezorientace. Praha: Lidové noviny, 1995. ISBN 9788071061007.
PAŚAK, Tomáš. Český fašismus, 1922-1945, a kolaborace, 1939-1945. Praha: Práh, 1999. ISBN 9788072520176.
ČECH, Zdeněk. Drsný střed Evropy. Řitka: Daranus, 2007. České dějiny (Daranus). ISBN 9788086983165.
PERNES, Jiří. Až na dno zrady: Emanuel Moravec. Praha: Themis, 1997. ISBN 9788085821512.
Použité zdroje
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Vojenský historický ústav - knihovna
Datum zadání dotazu
26.02.2018 14:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu