Synonymum ke slovu teplo
Text dotazu
Dobrý den, potřebuji zjistit SYNONYMUM KE SLOVU "TEPLO". Můžete mi prosím poradit, kde najít odpověď? Popřípadě napsat, jaká synonyma má slovo "teplo"? Děkuji za odpověď!
Odpověď
Dobrý den,
existuje několik různých slovníků synonym. Prohlédly jsme následující:
* http://slovniky.lingea.cz/Home.aspx?set=czcz&n=7fffff
* http://www.slovnik-synonym.cz/web.php/hledat?typ_hledani=prefix&cizi_slovo=teplo
* http://www.synonyma-online.cz/synonymum.php?synonymum=teplo
* PALA, Karel; VŠIANSKÝ, Jan. Slovník českých synonym. 3. dopl. vyd. Praha : NLN, 2000. ISBN 80-7106-450-5.
* BEČKA, J.V. Slovník synonym a frazeologismů. 3. upravené a dopl. vyd. Praha : Vydavatelství Novinář, 1982.
* Kol. pracovníků Lingea. Slovník českých synonym a antonym. 2. vyd. Brno : Lingea, 2012. ISBN 978-80-87471-40-1.
* Kol. pracovníků Lingea. Školní slovník českých synonym. 1. vyd. Brno : Lingea, 2010. ISBN 978-80-87062-87-6.
Většina z nich však neuvádí žádné slovo, které by mohlo být synonymem ke slovu teplo. Případně je možné se setkat se slovem horko jako synonymum ke slovu teplo. A ve "Slovníku českých synonym" od Karla Pala a Jana Všianského z roku 2000 je uvedeno kromě slova horko také slovo láska a srdečnost jako synonyma ke slovu teplo.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
03.01.2013 11:26
zlata berkyova píše:
Úterý 09.02.2021 17:08
děkuji
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu