Symbolika ptactva, ornitomantie, auspicia
Text dotazu
Dobrý den,
zajímala by mě literatura týkající se symboliky ptactva,ornitomantie a starořímských auspicií.
Odpověď
Dobrý den,
vašemu dotazu by mohla odpovídat tatol literatura:
KNIHY:
Andrews, Ted. Lexikon zvířecí magie: magická síla živých tvorů a její působení. Překlad Milena Blažková. Vyd. 1. Praha: Ivo Železný, 1999. 236 s. ISBN 80-240-0619-7.
Balcárek, Petr a Chadraba, Rudolf. Mluva obrazů. Olomouc: Institut pro byzantská a východokřesťanská studia, 2015. 241 stran. Východokřesťanská studia = Eastern Christian studies, č. 21 (2015). ISBN 978-80-903716-7-5.
Carr-Gomm, Philip a Carr-Gomm, Stephanie. Keltské orákulum zvířat: práce s posvátnými zvířaty podle staré tradice druidů. Vyd. 1. Olomouc: Fontána, ©2008. 183 s.ISBN 978-80-7336-473-1.
Cicero, Marcus Tullius. Předtuchy a výstrahy. Olomouc: Votobia, 1996. 218 s. Malá díla; sv. 63.ISBN 80-7198-056-0.
Heinz, Sabine. Keltské symboly. Olomouc: Fontána, 2002. 285 s. ISBN 80-7336-031-4.
Hudec, Karel. Ptáci v českém životě a kultuře. Vydání 1. Praha: Academia, 2017. 452 stran. ISBN 978-80-200-2628-6.
Morrison, Lesley. Léčivá moudrost ptáků: ptáci v magii, historii a náboženství. Vyd. 1. Praha: Knižní klub, 2012. 229 s. ISBN 978-80-242-3375-8.
Obuchová, Ľubica, ed. Lidé a zvířata: soubor studií pracovní skupiny "Člověk a krajina v dějinách". Praha: Česká orientalistická společnost, 2007. 207 s. Člověk a krajina v dějinách; 3. ISBN 978-80-87180-00-6.
Podwal, Mark H. Židovský bestiář: kniha podivuhodných tvorů, jak ji dle hebrejských legend a lidových vyprávění napsal a nakreslil Mark Podwal. Překlad Alice Marxová. Vydání první. Praha: Sefer, 2016. 82 stran. ISBN 978-80-85924-75-6.
Santangelo, Federico. Divination, prediction and the end of the Roman Republic. Cambridge: Cambridge University Press, [2013]. xii, 357 stran.ISBN 978-1-107-02684-1.
Saunders, Nicholas J. Mytická síla zvířat. Překlad Kristýna Kučerová. Vyd. 1. Praha: Knižní klub, 1996. 184 s. Magie. Tradice. Současnost. ISBN 80-7176-360-8.
Sax, Boria. Vrána: v našich životech, kultuře a historii. Překlad Jan Podzimek. První vydání. Praha: Grada, 2018. 184 stran. ISBN 978-80-271-0722-3.
Shaw, Eva. Encyklopedie předpovídání budoucnosti. Vyd. 1. Praha: Ivo Železný, 1999. 300 s. Vědma; sv. 1. ISBN 80-240-0247-7.
Vítek, Tomáš. Věštění v antickém Řecku. I., Od věštců k losům. Vyd. 1. Praha: Herrmann & synové, 2010. 519 s.ISBN 978-80-87054-23-9.
Vítek, Tomáš. Věštění v antickém Řecku. IV., Mezi vodou a ohněm. Vydání první. Praha: Herrmann & synové, 2018. 594 stran.ISBN 978-80-87054-57-4.
ČLÁNEK:
Novotná, Mária. K počiatkom symbolu slnečnej vtáčej bárky. Pravěk. Nová řada, 2012, 20, s. 113-122. ISSN 1211-8338. ISBN 978-80-86399-96-6.
Použité zdroje
Katalogy VKOL a NK ČR
Obor
Filozofie a náboženství
Okres
--
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
19.11.2018 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu