Sybilino proroctvi
Text dotazu
Dobry den, mam dotaz jestli u Vas mohu vyhledat, pujcit ci ofotit knihu/y o o proroctvi Sybily kralovny ze Saby. Prosim o zodpovezeni, ktera vydani (z kterych let) u Vas mohu najit. Ja mam vydani z roku 1990. Existuje i vydani z roku 1939, ktere shanim a jestli existuje i vydani starsi. Dekuji Vam.
Odpověď
Dobrý den,
Sibylina proroctví jsou velmi populárním tématem a byla o nich vydáno velké množství knih.
Nejstarší vydání, které jsme našli ve fondu Národní knihovny je z roku 1936:
• KRČMA, Alois, ed. Welké proroctví Sibyly, králowny ze Sáby ... Překlad Alois Krčma. W Morawské Ostrawě: [nákl.vl.], 1936. 808, [II] s.
Také jsme pravděpodobně vyhledali knihy z let 1938-39. Jedná se o tyto publikace:
• NOVÁK, Pavel, ed. Nové proroctví Sibyly: Kříž a meč. V Hranicích: [nákl.vl.], 1938. 64 s.
• Velké proroctví Sibyly, královny ze Sáby: [úvodem]: proroctví Sibylino o XX. století: [konec Evropy]. Překlad Alois Krčma. Mor. Ostrava-Hulváky: Žofie Stodolová, 1938-1939. 31, [1], 447, [1] s. Česko-slovenská lidová knihovna; roč. 2, čís. 19-33 (1-15).
- bude se jednat o přepracované vydání z roku 1936 od Aloise Krčmy.
• ZAJÍČEK, Karel, ed. Spravedlivé proroctví Sibyly, královny ze Sáby, se zvláštním zřetelem k naší české zemi. Čes. Budějovice: K. Zajíček, 1938. 50 s.
Tyto tři dokumenty se však nacházejí v Národním konzervačním fondu v Hostivaři, odkud se dokumenty půjčují pouze ve výjimečných případech.
Ve fondu Národní knihovny jsme však našli další velké množství dokumentů, které pojednává o Sibylině proroctví. Všechny je možné si vypůjčit k nahlédnutí do studovny v Klementinu, některé z nich je možno si vypůjčit absenčně na dobu 30 dní a některé naleznete přístupné v digitalizované podobě na stránkách NK.
Zde uvádíme seznam publikací, od nejstarších po nejnovější:
• Proroctví Sibyly. V Praze: Emil Šolc, [1913]. 44 s. Knihovna kuriosit; 1.
!!! - Publikace, čítající 44 stran z roku 1913, která se nenachází v NKF, ale je možné si ji vypůjčit do studovny.
• TAKÁČOVÁ, Alžbeta, ed. a MUCHA, František, ed. Čo predpovedala Sibyla. 1. vyd. Bratislava: Nezávislosť, 1990. 144 s.
• BÍLOVSKÝ, Jindřich, ed. Měla Sibyla pravdu?. 1.vyd. Praha: Cesty, 1990. 58 s. Čtení na cestu; 4. ISBN 80-900279-2-X.
• SIBYLA KUMANA. Proroctví Sibyly královny ze Sáby o XX. století. Liberec: PressArt, 1990. 240 s. ISBN 80-900367-0-8.
• SIBYLA KUMANA a ZEMAN, Jiří, ed. Sibylino proroctví královny ze Sáby. Brno: Merzeko, 1990. 157 s. ISBN 80-900150-7-7.
• Proroctví Sibyly, královny ze Sáby. 1. vyd. Praha: Univerzum, 1991. 247 s. ISBN 80-85207-14-1.
• SIBYLA KUMANA. Proroctví Sibyly, královny ze Sáby. Praha: J & J, 1995. 247 s. ISBN 80-901084-3-1.
• SIBYLA KUMANA. Sibylla, aneb, Proroctví královny ze Sáby. Překlad Jana Secová. Český Těšín: Agave, 1998. 62 s. ISBN 80-86160-07-6.
• BEDNÁR, Vlado. Velká proroctví Sibyly, královny ze Sáby, proroctví slepého mládence a mnohá jiná proroctví, jakož i způsoby věštění, jejich podrobný výčet i popis. Překlad Irena Novotná. Praha: JPM TISK, 2000. 180 s. ISBN 80-86313-04-2.
• SIBYLA KUMANA. Proroctví Sibyly. Vyd. v Akcentu 1. Třebíč: Akcent, 2001. 60 s. ISBN 80-7268-193-1.
• ZAMORSKA, Katarzyna. Svět podle Sibyly: vize opředené tajemstvím. Vyd. 1. Frýdek-Místek: Alpress, 2004. 120 s. Knihy záhad. Klokan. ISBN 80-7218-501-2.
• OBERMEIER, Siegfried. Šalamoun a královna ze Sáby. Překlad Rudolf Řežábek. Vyd. 1. V Praze: Knižní klub, 2005. 389 s. ISBN 80-242-1386-9.
• FROLICK, Larry. Deset tisíc škorpionů: hledání zlata královny ze Sáby. 1. vyd. v českém jazyce. Praha: BB/art, 2006. 330 s. ISBN 80-7341-863-0.
Další dokumenty pojednávající o Sibylině proroctví jistě dohledáte, pokud využijete služeb našeho katalogu:
Pokud byste měl/a zájem pořídit kopii některého z uvedených dokumentů, je to možné.
Jedna strana černobílé A4 stojí 2, 50 Kč, 1 strana černobílé A3 vyjde na 5,- Kč.
Pokud by se jednala o kopie ze systému Kramerius, je nejjednodušší objednat si je prostřednictvím tohoto formuláře:
Pokud se nejedná o kopie ze systému Kramerius, je k objednávce účtován poplatek za přípravu předlohy 30,- Kč.
Objednané kopie je možno odeslat na Vámi uvedenou adresu, přičemž se účtuje k objednávce poštovné (zpravidla 32,50 Kč) a balné (35,- Kč). Zaplatit objednávku je možné prostřednictvím přiložené složenky, případně dobírkou, pokud je cena objednávky 400,- Kč a vyšší.
Hotové kopie je také možné vyzvednout si osobně v Referenčním centru NK ČR. V tomto případě neplatíte poštovné a balné a zakázku si můžete vyzvednout hned, jak bude hotová.
Viz ceník NK:
V souladu s autorským zákonem č. 216/2006 Sb., kterým se mění zákon č. 121/2000, o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským, jsou kopie zhotovené NK ČR určeny pouze ke vzdělávací, výzkumné a osobní potřebě objednavatele či pro interní potřebu organizace.
Snad je pro Vás odpověď dostatečná a pomůže Vám. Pokud byste měl/a jakékoli jiné dotazy, neváhejte se na nás obrátit.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
Praha
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.03.2016 17:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu