Švihov during the 30-years war
Text dotazu
According to unproven sources Švihov has been destructed twice during the 30-years war. Can you please give any source referring to the Swedes (or the army under Swedish command) during the indicated period in this region? Or can you give the date of the two events?
Odpověď
I send you some references to the Sweden in Svihov region :
Schweden in Böhmen und Mähren 1640-1650. Nach kaiserlichen, österreichischen
und königlichen schwedischen Quellen dargestellt, und mit Unterstützung der kaiserische Akademie der Wissenschaften herausgegeben von B. Dudík. Wien: C. Gerolds Sohn, 1879, s. 114. –  book number for lending 3D83
Dějiny západních Čech. I. díl, Od pravěku do poloviny 18. století. Vědecký redaktor Jan Kumpera. 1. vyd. Kapitola Švédové a západní Čechy (bojové operace v letech 1639-1648). Plzeň: Ševčík, 2004, s. 259-263. ISBN 80-7291-108-2. – Book number for lending 31B5775-1
ZEMAN, František a TEPLÝ, František. Kniha o Švihově a okolí. Ve Švihově: Fr. Trnka, 1927, s. 150-151. –  Book number for lending 158786
Svihov city was destroyed during war by Sweden in 1641 and 1644.
Source : VESELÝ, Josef. Švihov od založení do roku 1994. 1. vyd  Švihov: Městský úřad, 1994,  s. 15. – Book number for lending 31A58991
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
13.06.2008 08:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu