Světová velmoc
Text dotazu
Dobrý den,prosím o informace o světové
velmoci,obyvatelstvu a sídlech,rasy,národy,jazyky,náboženství.Děkuji předem
Odpověď
Dobrý den,
ve svém dotazu bohužel neuvádíte, kterou zemi jako světovou velmoc máte na mysli. Neumíme Vám proto konkrétněji odpovědět.
Můžete využít některou z publikací, které se věnují zemím světa a obsahují jejich charakteristiky z hlediska jazyků, etnického složení obyvatelstva, náboženství apod.:
1) LIŠČÁK, Vladimír; FOJTÍK, Pavel. Státy a území světa. Praha: Nakladatelství Libri, 1998. 1095 s. ISBN 80-85983-53-2.
2) Velká encyklopedie zeměpisu. Praha: Svojtka & Co., 2003. 640 s. ISBN 80-7237-939-9.
3) Lexikon zemí světa. Praha: Kartografie, 1999. ISBN 80-7011-604-8.
Dále publikace, které se obecně zabývají jednotlivými tématy jako obyvatelstvo, sídla, náboženství atd.:
4) SHORT, John Rennie. Lidská sídla. Praha: Nakladatelský dům OP, 1994. 256 s. ISBN 80-85841-14-2.
5) VOTRUBEC, Ctibor. Lidská sídla, jejich typy a rozmístění ve světě. Praha : Academia, 1980. 393 s.
6) FARNDON, John. O lidech a zemích. Havlíčkův Brod : Fragment, 2002. 215 s. ISBN 80-7200-683-5.
7) ROGERS, Alisdair. Lidé a kultury. Praha: Nakladatelský dům OP, 1994. 256 s. ISBN 80-85841-13-4.
8) WOLF, Josef. Abeceda národů: výklaový slovník kmenů, národností a národů. Praha: Horizont, 1984. 265 s.
9) ALLAN, John; BUTTERWORTH, John; LANGLEYOVÁ, Myrtle. Víry a vyznání. Bratislava: Slovart, 1993. 199 s. ISBN 80-7145-011-1.
10) KÖNIG, Franz a kol. Lexikon náboženství. Praha: Victoria Publishing, 1994. 640 s. ISBN 80-85605-51-1.
11) LEVINSON, David. Ethnic groups worldwide: a ready reference handbook. Phoenix: The Oryx Press, 1998. 436 s. ISBN 1-57356-019-7.
12) SYROVÝ, Petr. Dobrodružství architektury. Praha: ABF, a.s., Nakladatelství ARCH, 1999. 360 s. ISBN 80-86165-28-0.
Nebo odkazy na internetové stránky:
Český rozhlas http://www.rozhlas.cz/svet/staty
Internetová encyklopedie Wikipedie http://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_st%C3%A1t%C5%AF_sv%C4%9Bta
Server Celý svět http://www.celysvet.cz/zemepisy-staty-sveta.php
Bedekr.cz http://www.bedekr.cz/
CIA World Factbook https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.06.2008 12:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu