Světová populace
Text dotazu
Dobrý den. V knihovně v Hradci Králové mi doporučili vyzkoušet tuto službu. Hledám informace o složení obyvatelstva na Zemi podle věku, pohlaví a ekonomické činnosti. Potřebuji pouze základní fakta a informace. Nepotřebuji to do žádné dlouhé eseje, ale do stručného a výstižného referátu.
Odpověď
K vašemu dotazu jsme v databázi CIA World Factbook 2004 (http://www.odci.gov/cia/publications/factbook/index.html) nalezli tyto informace:
Věková sturkuta světové populace v procentech:
0-14 let: 28,2% (muži 925,276,767; ženy 875,567,830)
15-64 let: 64,5% (muži 2,083,789,165; ženy 2,033,226,759)
65 let a více: 7,2% (male 203,286,504; female 257,705,851)
pozn.: některé země nazaslaly informace o věkové strukturě obyvatelstva, proto vznikají drobné neshody mezi celkovou světovou populací a celkovou věkovou strukturou
Složení obyvatel dle ekonomické činnosti se nám nepodařilo zjistit. Obraťte se prosím na Knihovnu Informačního centra OSN (library@osn.cz). Zde jsou přístupné dokumenty, ve kterých by tyto údaje mohly být uvedeny. Jedná se o tyto dokumenty:
1. Human Development Report 2004 (http://hdr.undp.org) 2. Demographic Aearbook (nejnovější vydání r. 2000) 3. Statistical Yearbook (nejnovější vydání r. 1999)
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
24.01.2008 12:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu