svatý patron pošty
Text dotazu
Kdo je svatý patron pošty?
Odpověď
Dobrý den,
patronem pošty je svatý Gabriel (archanděl Gabriel). "S poštou má Gabriel co do činění zejména proto, že on přinášel na zemi nebeské zprávy." Převzato z knihy: RAVIK, Slavomír. Velká kniha světců. 1. vyd. Praha : Regia, 2002. ISBN 80-86367-24x. s. 147.
Dalšími zdroji jsou:
RULÍŠEK, Hynek. Postavy, atributy, symboly : slovník křesťanské ikonografie. 2. upr. vyd. [s.l.] : Karmášek, 2006. cca 500 s. ISBN 80-239-7434-3.
Poutník Jan [online]. [1999] [cit. 2010-01-25]. Dostupný z WWW: <http://www.poutnik-jan.cz/lidova-zboznost--c/patroni-spolku-stavu-remesel-umeni/c-patoni-posty-rozhlasu-skol-mlynaru-hudebniku-instalateru/>.
Obor
Filozofie a náboženství
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Plzně, p. o.
Datum zadání dotazu
25.01.2010 09:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu