svátek Michael
Text dotazu
Dobrý den,ráda bych věděla kdy má svátek Michael.
Předem děkuji
Odpověď
Dobrý den,
podle všech dostupných zdrojů má svátek Michael stejně jako Michal 29.9.
Biblický Michael, též Michal, je bojovným archandělem, je symbolem boje Dobra se Zlem.
Čerpáno z: BAUEROVÁ, Anna. Tisíc jmen v kalendáři. Praha: Šulc a spol., 1992. ISBN 80-901204-3-1.
Michal, variantně Michael, biblické jméno hebrejského původu (z hebr. Micha-él), znamená "kdo je jako Bůh, podobný Bohu". Jmeniny 29. září.
Čerpáno z: KNAPPOVÁ, Miloslava. Jak se bude vaše dítě jmenovat? Obsahuje na 14 000 podob jmen českých a cizojazyčných. Původ, význam, pravopis, výskyt a obliba, kalendář. Informace o jménech afrických a asijských. Praha: Academia, 2010. ISBN 978-80-200-1888-5.
Z internetu, pomocí vyhledávače google:
Kdy slaví svátek Michal?
Michal má svátek 29.9.
Význam jména Michal
Michal nebo Michael je mužské křestní jméno. Původně hebrejské jméno Míká él je doloženo v Bibli jako jméno jednoho z andělů (v křesťanství archanděl Michael) a znamená "kdo je jako Bůh?", "Bohu podobný".
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.10.2011 12:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu