Svatá rodina, František Ženíšek
Text dotazu
Prosim Vas,kde se nachazi original obrazu Svata rodina od Fr.Zeniska z roku 1893? Je mozne se na nej podivat na internetu? Velice dekuji.
Odpověď
Dobrý den,
obraz Svatá rodina Františka Ženíška byl v roce 2000 zakoupen Oblastní galerií v Liberci. Reprodukci obrazu (s. 139) i podrobnosti o něm (s. 230-231) uvádí následující katalog Ženíškova díla:
František Ženíšek (1849-1916) : [Národní galerie v Praze, Valdštejnská jízdárna, Praha, 2005] / Naděžda Blažíčková-Horová (editor). -- V Praze : Národní galerie, 2005. -- 251 s. : il. (převážně barev.), portréty ; 32 cm
Kromě obrazu se dochovala studie k němu (repr. tamtéž, s. 138) v Národní galerii v Praze.
Reprodukci na internetu se nám bohužel zjistit nepodařilo.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
31.10.2007 10:45
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu