sv. Augustin
Text dotazu
Dobrý den, potřebuji pomoct s vypracováním práce do estetiky s názvem Pojetí krásna u sv. Augustýna. Předem děkuji
Odpověď
Potřebné informace k vypracování Vaší seminární práce by mohly být dostupné v následujících publikacích. První položky se přímo týkají estetiky v pojetí sv. Augustina, další pojednávají o jeho životě a díle. Závěrem Vám uvádíme i knihy o středověké estetice obecně.
* SVOBODA, Karel. Estetika svatého Augustina a její zdroje. AUGUSTINUS, Aurelius. O pořádku. O učiteli. [Přeložil a uspořádal Petr Osolsobě ; doslov Helena Lorenzová]. Vyd. 1.. Praha : Karolinum, 2000. 306 s. ISBN 80-246-0090-0.
* SVOBODA, Karel. Estetika svatého Augustina a její zdroje. AUGUSTINUS, Aurelius. O pořádku. O učiteli. [Přeložil a uspořádal Petr Osolsobě]. 1. vyd.. Brno : Masarykova univerzita, 1996. 272 s. ISBN 80-210-1368-0.
* HRUBAN, Jaroslav. Esthetika sv. Augustina : příspěvek ku psychologii a vývojovému významu myšlení křesťanského. Olomouc : Matice Cyrillo-Methodějská, 1920. 148 s.
* KRANZ, Gisbert. Augustin : život a působení. [Z němčiny přeložila Jindra Hubková]. Kostelní Vydří : Karmelitánské nakladatelství, 1998. 117 s. ISBN 80-7192-212-9.
* HARE, Mervyn Richard; BARNES, Jonathan; CHADWICK, Henry. Founders of Thought : Plato. Aristotle. Augustine. 1. Iss. Oxford : Oxford University Press, 1991. 6, 305 s. ISBN 0-19-287684-8.
* BERTRAND, L´udovít. Svätý Augustín. V preklade z francúzštiny Valentína Kalinayho ; s úvodnou štúdiou J.K. Šmálova. 3. vyd.. Trnava : Spolok sv. Vojtecha, 1948. 398, 3 s.
* NEUMANN, Uwe. Augustin. 1. vyd.. Praha : Volvox Globator, 1999. 132 s. ISBN 80-7207-288-9.
* Augustine through the ages : an encyclopedia. General editor Allan D. Fitzgerald ; associate editors John Cavadini...[et al.]. Grand Rapids, Mich. : Eerdmans, c1999. 902 s. ISBN 0-8028-3843-X.
* STRAŠÍKOVÁ, Blanka. Aurelius Augustin očima generace 21. století. 1. vyd.. Praha : Karolinum, 2002. 54 s. ISBN 80-246-0504-X.
* Aurelius Augustinus : Říman, člověk, světec. S úvodní studií Radislava Hoška. Vyd. 1.. Praha : Vyšehrad, 2000. 351 s. ISBN 80-7021-266-7.
* AUGUSTINUS, Aurelius. Křesťanská vzdělanost = De doctrina christiana. [Z latinských originálů přeložila Jana Nechutová]. Vyd. 1.. Praha : Vyšehrad, 2004. 230 s. ISBN 80-7021-740-5.
* KARFÍKOVÁ, Lenka. Milost a vůle podle Augustina. 1. vyd.. Praha : OIKOYMENH, 2006. 382 s. ISBN 80-7298-172-2.
* MACHOVEC, Milan. Svatý Augustin. 1. vyd.. Praha : Orbis, 1967. 212, [2] s.
* AUGUSTINUS, Aurelius. Vyznání. [z latinského orignálu ... přeložil Mikuláš Levý]. V Kalichu 4. vyd.. Praha : Kalich, 1999. 565 s. ISBN 80-7017-301-7.
* TATARKIEWITZ, Władysław. Dejiny estetiky. [D. 2], Stredoveká estetika. 1. vyd.. Bratislava : Tatran, 1988. 287 s.
* ECO, Umberto. Umění a krása ve středověké estetice. Vyd. 2.. Praha : Argo, 2007. 227 s. ISBN 978-80-7203-892-3.
Všechny uvedené dokumenty jsou dostupné ve fondu Národní knihovny, jejich záznam spolu s možností výpůjčky pro registrované uživatele naleznete v online katalogu NKC na adrese http://sigma.nkp.cz/F/ ; máte-li zájem o možnost dostupnosti v jiných knihovnách, využijte Souborný katalog SKC na téže adrese.
Pro dohledání dalších dokumentů zadejte do vyhledávacího pole např. Sv.
Augustin, svatý Augustin (+ případně život, dílo, atd.), atd. Výsledné záznamy můžete dále upravovat pomocí funkcí "zpřesnit a filtrovat".
Využít můžete také články, vyhledané v bázi ANL- články v českých novinách, časopisech a sbornících (viz. http://sigma.nkp.cz/F/ ):
* SVOBODA, Karel. Estetika sv. Augustina a její zdroje. Estetika. Roč. 33, č. 1/2 (1996), s. 47-58. ISSN 0014-1291.
* EXNER, Milan. Sv. Augustin a jeho estetika dnes. Tvar. Roč. 8, č. 4 (19970220), s. 10-11. ISSN 0862-657X.
Obor
Filozofie a náboženství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.01.2009 18:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu