Suroviny asijské gastronomie
Text dotazu
Dobrý den , ráda bych se zeptala na nějaké zdroje ohledně fermentovaných výrobků asijské gastronmie jako jsou kimči a fermentované omáčky jako sójová rybí , ústřicová a.apod. také nějaké zdroje týkající se asijských nudlí a asijský knedlíčků.
děkuju
Odpověď
Dobrý den,
Asijská gastronomie zahrnuje různé kuchyně: Čína, Indonésie, Singapur a Malajsie, Filipíny, Thajsko, Laos a Kambodža, Vietnam, Korea.
Informace o různých výrobcích používaných v těchto kuchyních naleznete např. v nabídce online obchodů s asijskými surovinami nebo na různých webech věnovaných vaření.
Namátkou např:
* https://www.idnes.cz/recepty/jak-chutna-asijska-kuchyne.A150618_144701_recepty_haa
* https://www.chefshop.cz/blog-sushi/13-surovin--bez-kterych-se-neobejde-asijska-kuchyne/
* https://www.apetitonline.cz/tipy-a-triky/zaklad-thajske-kuchyne
* http://www.receptyschuti.cz/magazin/deset-zakladnich-ingredienci-asijske-kuchyne/7
* https://fresh.iprima.cz/jak-na-to/poznejte-zakladni-suroviny-vietnamske-kuchyne
K tomuto tématu je také k dispozici řada literatury:
- Jednotlivé ingredience jsou pěkně popsány v této kuchařce:
*Moderní asijská kuchařka. Praha: Slovart, c2005. s. 93. ISBN 80-7209-335-5. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:d900b430-c0e3-11e6-99c2-005056825209
*TAN, Terry. Asijská kuchyně v kostce. Vyd. 1. Praha: Ikar, 2011. 288 s. ISBN 978-80-249-1547-0.
*VASSALLO, Jody. Asijská kuchyně: [krok za krokem podle fotografií]. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2009. [256] s. ISBN 978-80-251-2435-2.
*Asijská kuchyně: malá škola vaření. Vyd. 1. Praha: Ikar, 2003. 237 s. ISBN 80-249-0122-6.
*SVOBODOVÁ, Zděnka. Asijská kuchyně po česku: Indie, Indonésie, Malajsie, Thajsko, Vietnam, Japonsko, Čína, Arabské státy: 302 receptů. Vyd. 1. Liberec: Gen, 2004. 206 s., [8] s. barev. obr. příl. ISBN 80-86681-42-4.
Další zdroje můžete nalézt např. v Souborném katalogu ČR (https://aleph.nkp.cz/F/VP7L458LJUYP4TNNDCX7Q8F8N4XCQTXL8S94U8JU6P9STU632H-13204?func=file&file_name=find-b&local_base=SKC), můžete zde zadat do vyhledávače termín „asijská kuchyně“ nebo také jednotlivé kuchyně, jako čínskou, thajskou apod.
Obor
Antropologie, etnografie
Okres
Praha
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.05.2020 16:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu