-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den , ráda bych se zeptala na nějaké zdroje ohledně fermentovaných výrobků asijské gastronmie jako jsou kimči a fermentované omáčky jako sójová rybí , ústřicová a.apod. také nějaké zdroje týkající se asijských nudlí a asijský knedlíčků.
děkuju
Dobrý den,
Asijská gastronomie zahrnuje různé kuchyně: Čína, Indonésie, Singapur a Malajsie, Filipíny, Thajsko, Laos a Kambodža, Vietnam, Korea.
Informace o různých výrobcích používaných v těchto kuchyních naleznete např. v nabídce online obchodů s asijskými surovinami nebo na různých webech věnovaných vaření.
Namátkou např:
* https://www.idnes.cz/recepty/jak-chutna-asijska-kuchyne.A150618_144701_recepty_haa
* https://www.chefshop.cz/blog-sushi/13-surovin--bez-kterych-se-neobejde-asijska-kuchyne/
* https://www.apetitonline.cz/tipy-a-triky/zaklad-thajske-kuchyne
* http://www.receptyschuti.cz/magazin/deset-zakladnich-ingredienci-asijske-kuchyne/7
* https://fresh.iprima.cz/jak-na-to/poznejte-zakladni-suroviny-vietnamske-kuchyne
K tomuto tématu je také k dispozici řada literatury:
- Jednotlivé ingredience jsou pěkně popsány v této kuchařce:
*Moderní asijská kuchařka. Praha: Slovart, c2005. s. 93. ISBN 80-7209-335-5. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:d900b430-c0e3-11e6-99c2-005056825209
*TAN, Terry. Asijská kuchyně v kostce. Vyd. 1. Praha: Ikar, 2011. 288 s. ISBN 978-80-249-1547-0.
*VASSALLO, Jody. Asijská kuchyně: [krok za krokem podle fotografií]. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2009. [256] s. ISBN 978-80-251-2435-2.
*Asijská kuchyně: malá škola vaření. Vyd. 1. Praha: Ikar, 2003. 237 s. ISBN 80-249-0122-6.
*SVOBODOVÁ, Zděnka. Asijská kuchyně po česku: Indie, Indonésie, Malajsie, Thajsko, Vietnam, Japonsko, Čína, Arabské státy: 302 receptů. Vyd. 1. Liberec: Gen, 2004. 206 s., [8] s. barev. obr. příl. ISBN 80-86681-42-4.
Další zdroje můžete nalézt např. v Souborném katalogu ČR (https://aleph.nkp.cz/F/VP7L458LJUYP4TNNDCX7Q8F8N4XCQTXL8S94U8JU6P9STU632H-13204?func=file&file_name=find-b&local_base=SKC), můžete zde zadat do vyhledávače termín „asijská kuchyně“ nebo také jednotlivé kuchyně, jako čínskou, thajskou apod.
Antropologie, etnografie
Praha
Národní knihovna ČR
13.05.2020 16:49