-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den,
Ráda bych poprosila o nějaké knižní a internetové zdroje k tématu suroviny v asijskou gastronomii. Hlavně rostlinné a živočišné.
Děkuji
Dobrý den,
zdrojů je celá řada: katalog Národní knihovny ČR, katalog Knihovny Antonína Švehly, dále Google Scholar a Theses. Články najdete například na stránce http://eds.nkp.cz
- DAVID, Wahyudi, ed. a KOFAHL, Daniel, ed. Food culture of Southeast Asia: perspective of social science and food science. Kassel: Kassel University Press, [2017], ©2017. 122 stran. ISBN 978-3-7376-0286-0.
- LEONG-SALOBIR, Cecilia. Food culture in colonial Asia: a taste of empire [online]. Abingdon, Oxon: Routledge, 2011. Routledge studies in the modern history of Asia; 69 [cit. 2020-04-23]. Dostupné z: https://ebookcentral.proquest.com/lib/natl-ebooks/detail.action?docID=801850.
- MATSUYAMA, Akira. Traditional dietary culture of Southeast Asia: its formation and pedigree [online]. London: Routledge, 2009, ©2003 [cit. 2020-04-23]. ISBN 978-1-315-03007-4. Dostupné z: http://ebookcentral.proquest.com/lib/natl-ebooks/detail.action?docID=1542819.
Vietnam z pohledu Didiera Corloa najdete ve spoustě odkazů v Knihovně Antonína Švehly
· Vietnam Didier Corlou (photo)
Předměty: Vietnam ; Gastronomie ; Restaurant ; Asie ; Hanoi ; Colour ; Gastronomy ; Asia ; Corlou ; Cook
Popis: Vietnam. Hanoi. 2009. The french chef Didier Corlou's restaurant Verticale, down-town. Vietnam. Hanoi. 2009. Le restaurant Verticale du chef francais Didier Corlou dans le centre-ville.
Jazyk: Angličtina, Bridgeman Education
· Les avantages de se rapprocher d'une autre culture.
Gálvez Abarca, Patricia. Synergies Chili Issue 15 (2019) ISSN: 0718-0675 Online ISSN: 2260-6017
· Handbook of indigenous fermented foods
Keith H. Steinkraus 1918-; Roger E Cullen; Carl S Pederson (Carl Severin), 1897-1987; Lois F Nellis; Ben K Gavitt; Carl Severin Pederson 1897-1987 ; New York : Marcel Dekker ; c1983
· Ethnic Fermented Foods and Alcoholic Beverages of Asia
Jyoti Prakash Tamang ; New Delhi : Springer India ; 2016
· Asijská kuchyně v kostce
Terry Tan ; Michael Paul 1945- ; Praha : Ikar ; 2011
· From farm gate to food plate : energy in post-harvest food systems in south Asia
Jyoti K. Parikh ; Laxenburg : International institute for applied systems analysis ; 1986
· Industrialization of indigenous fermented foods
Keith H. Steinkraus 1918- ; New York ; Marcel Dekker, Basel ; c1989
· Food security strategies : the Asian experience
C. Peter Timmer ; Rome : FAO ; 1997
· Food and feed prospects to 2020 in the West Asia/North Africa region
Thomas L. Nordblom ; Farouk Shomo ; Aleppo Syria : ICARDA ; 1995
· Orientální kuchyně
Vladimír Šerý 1923-2003 ; Jiří Šourek 1942-2006 ; Praha : Merkur ; 1985
Zdroje z Google Scholar:
- THI, NGUYEN; ANH, Lan. Stravovací zvyklosti a specifika gastronomie vybraných asijských zemí. 2013. PhD Thesis. Vysoká škola ekonomická v Praze.
- PLOCHÝ, Pavel. Gastronomie a její vývoj ve společnosti. 2010.
- FIALOVÁ, Věra. Současné poznatky o entomofágii v gastronomii. 2011.
Theses.cz:
- LUONGOVÁ, Quynh Anh. \textit{Gastronomie jako součást kulturního dědictví na Tchaj-wanu} [online].
- Hradec Králové, 2019 [cit. 2020-04-23]. Dostupné z: <https://theses.cz/id/bv1yct/>.
- Bakalářská práce.
- Univerzita Hradec Králové, Fakulta informatiky a managementu.
- Vedoucí práce Mgr. Michal Trousil, Ph.D..
- NGUYENOVÁ, Anh. Vietnamská gastronomie v Praze [online].
- Praha, 2017 [cit. 2020-04-23]. Dostupné z: <https://theses.cz/id/su0zef/>.
- Bakalářská práce.
- Vysoká škola ekonomická v Praze.
- Vedoucí práce Jarmila Indrová.
Antropologie, etnografie
Praha
Národní knihovna ČR
22.04.2020 17:38