Suroviny asijské gastronomie
Text dotazu
Dobrý den,
Ráda bych poprosila o nějaké knižní a internetové zdroje k tématu suroviny v asijskou gastronomii. Hlavně rostlinné a živočišné.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
zdrojů je celá řada: katalog Národní knihovny ČR, katalog Knihovny Antonína Švehly, dále Google Scholar a Theses. Články najdete například na stránce http://eds.nkp.cz
- DAVID, Wahyudi, ed. a KOFAHL, Daniel, ed. Food culture of Southeast Asia: perspective of social science and food science. Kassel: Kassel University Press, [2017], ©2017. 122 stran. ISBN 978-3-7376-0286-0.
- LEONG-SALOBIR, Cecilia. Food culture in colonial Asia: a taste of empire [online]. Abingdon, Oxon: Routledge, 2011. Routledge studies in the modern history of Asia; 69 [cit. 2020-04-23]. Dostupné z: https://ebookcentral.proquest.com/lib/natl-ebooks/detail.action?docID=801850.
- MATSUYAMA, Akira. Traditional dietary culture of Southeast Asia: its formation and pedigree [online]. London: Routledge, 2009, ©2003 [cit. 2020-04-23]. ISBN 978-1-315-03007-4. Dostupné z: http://ebookcentral.proquest.com/lib/natl-ebooks/detail.action?docID=1542819.
Vietnam z pohledu Didiera Corloa najdete ve spoustě odkazů v Knihovně Antonína Švehly
· Vietnam Didier Corlou (photo)
Předměty: Vietnam ; Gastronomie ; Restaurant ; Asie ; Hanoi ; Colour ; Gastronomy ; Asia ; Corlou ; Cook
Popis: Vietnam. Hanoi. 2009. The french chef Didier Corlou's restaurant Verticale, down-town. Vietnam. Hanoi. 2009. Le restaurant Verticale du chef francais Didier Corlou dans le centre-ville.
Jazyk: Angličtina, Bridgeman Education
· Les avantages de se rapprocher d'une autre culture.
Gálvez Abarca, Patricia. Synergies Chili Issue 15 (2019) ISSN: 0718-0675 Online ISSN: 2260-6017
· Handbook of indigenous fermented foods
Keith H. Steinkraus 1918-; Roger E Cullen; Carl S Pederson (Carl Severin), 1897-1987; Lois F Nellis; Ben K Gavitt; Carl Severin Pederson 1897-1987 ; New York : Marcel Dekker ; c1983
· Ethnic Fermented Foods and Alcoholic Beverages of Asia
Jyoti Prakash Tamang ; New Delhi : Springer India ; 2016
· Asijská kuchyně v kostce
Terry Tan ; Michael Paul 1945- ; Praha : Ikar ; 2011
· From farm gate to food plate : energy in post-harvest food systems in south Asia
Jyoti K. Parikh ; Laxenburg : International institute for applied systems analysis ; 1986
· Industrialization of indigenous fermented foods
Keith H. Steinkraus 1918- ; New York ; Marcel Dekker, Basel ; c1989
· Food security strategies : the Asian experience
C. Peter Timmer ; Rome : FAO ; 1997
· Food and feed prospects to 2020 in the West Asia/North Africa region
Thomas L. Nordblom ; Farouk Shomo ; Aleppo Syria : ICARDA ; 1995
· Orientální kuchyně
Vladimír Šerý 1923-2003 ; Jiří Šourek 1942-2006 ; Praha : Merkur ; 1985
Zdroje z Google Scholar:
- THI, NGUYEN; ANH, Lan. Stravovací zvyklosti a specifika gastronomie vybraných asijských zemí. 2013. PhD Thesis. Vysoká škola ekonomická v Praze.
- PLOCHÝ, Pavel. Gastronomie a její vývoj ve společnosti. 2010.
- FIALOVÁ, Věra. Současné poznatky o entomofágii v gastronomii. 2011.
Theses.cz:
- LUONGOVÁ, Quynh Anh. \textit{Gastronomie jako součást kulturního dědictví na Tchaj-wanu} [online].
- Hradec Králové, 2019 [cit. 2020-04-23]. Dostupné z: <https://theses.cz/id/bv1yct/>.
- Bakalářská práce.
- Univerzita Hradec Králové, Fakulta informatiky a managementu.
- Vedoucí práce Mgr. Michal Trousil, Ph.D..
- NGUYENOVÁ, Anh. Vietnamská gastronomie v Praze [online].
- Praha, 2017 [cit. 2020-04-23]. Dostupné z: <https://theses.cz/id/su0zef/>.
- Bakalářská práce.
- Vysoká škola ekonomická v Praze.
- Vedoucí práce Jarmila Indrová.
Obor
Antropologie, etnografie
Okres
Praha
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.04.2020 17:38
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu