studium práva v historii ČR
Text dotazu
Dobrý den, zajímalo by mě, jaký byl studijní program oboru právo na UK Praha, především na kolik let bylo studium rozvrženo a jaké tituly se po absolvování získávaly v prubehu existence fakulty, především pak od první republiky dosud. Kde je možné toto zjistit? Děkuji
Odpověď
Dobrý den, informace o studijních programech, udílených titulech a další zajímavosti z historie Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze by měly být obsaženy v následujících publikacích:
* KEJŘ, Jiří. Dějiny pražské právnické univerzity. 1.vyd. Praha : Karolinum, 1995. ISBN 80-7184-016-5. (dostupnost v NK ČR - viz. Online katalog NK ČR)
* URFUS, Valentin. Právní dějiny na pražské právnické fakultě : (jejich výuka od osvícenství do druhé světové války). 1. vyd. V Praze : Univerzita Karlova, Právnická fakulta, 2000. ISBN 80-85889-32-3.  (dostupnost v NK ČR - viz. Online katalog NK ČR)
* Právnická fakulta Univerzity Karlovy 1348-1998 : jubilejní sborník. 1. vyd. Praha : Právnická fakulta Univerzity Karlovy, 1998. ISBN 80-85889-15-3. (dostupnost v NK ČR - viz. Online katalog NK ČR)
* KUKLÍK, Jan. Právnická fakulta Univerzity Karlovy v Praze = The Faculty of Law of Charles University in Prague. 1.vyd. Praha : Havlíček Brain Team, 2008. ISBN 978-80-87109-09-0.  (dostupnost v NK ČR - viz. Online katalog NK ČR)
* Seznam přednášek na právnické fakultě University Karlovy v Praze ve studijním roce....  (1955-56 - 1977-78) Praha : SPN, 1955 - 1977 (Ke studiu ve Všeobecné studovně NK ČR - možnost objednání přes: Naskenované katalogy: http://katif.nkp.cz/, Generální katalog III, SERIES/P-SEZNAM/Š, číslo lístku 358).
* Dějiny právnického stavu a právnických profesí. 2., rozš. vyd. Praha : Vodnář, 1999. ISBN 80-85889-20-X.
* Dějiny Univerzity Karlovy. I, 1347/48-1622. 1.vyd. Praha : Karolinum, 1995. ISBN 80-7066-968-3.
* Dějiny Univerzity Karlovy. II, 1622-1802. 1. vyd. Praha : Karolinum, 1995. ISBN 80-7184-050-5.
* Dějiny Univerzity Karlovy. III, 1802-1918. 1.vyd. Praha : Karolinum, 1997. ISBN 80-7184-320-2.
* Dějiny Univerzity Karlovy. [IV, 1918-1990]. 1.vyd. Praha : Karolinum, c1998. ISBN 80-7184-539-6.
Další publikace můžete dohledat v katalozích:
* Online katalog Národní knihovny: http://sigma.nkp.cz/cze/nkc
* Katalogy knihovny Právnické fakulty Univerzity Karlovy:
http://knihovna.prf.cuni.cz/
* Jednotná informační brána: http://www.jib.cz/
* Souborný katalog ČR: http://sigma.nkp.cz/cze/skc.
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.10.2009 09:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu