studium materiálů v NK ČR
Text dotazu
Dobrý den. Na Vašich stránkách jsem objevila spoustu článků, jejichž studium by se mi hodilo k prohloubení konceptu mé diplomové práce. Bylo by možné, samozřejmě po předcházející domluvě, studium těchto materiálů ve studovně vaší knihovny? Dalo by se nějak zařídit, aby mnou požadované časopisy a katalogy byly ve studovně přichytány pro mé prostudování na určité datum, na němž bychom se společně domluvili?
Odpověď
Dobrý den,
chtěli bychom Vás pořádat o upřesnění, o jaké články a katalogy se Vám jedná.
V Národní knihovně jsou dostupné záznamy o českých článcích v elektronické podobě od roku 1991, od roku 1953 do roku 1990 jsou záznamy v české článkové bibliografii v papírové podobě u nás ve studovně. Konkrétní článek v plném textu naleznete buďto v bázi ANL, http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a datábáze nebo v bázi Anopress (obojí je dostupné ve studovně Referenčního centra NK ČR). Pokud nenaleznete článek zde, musíte si objednat příslušné periodikum a v něm si článek vyhledat.
Zahraniční články v bázích můžete vyhledávat buďto u nás ve studovně (máte možnost rezervace počítače na dvě hodiny - zadáním přihlašovacích údajů z průkazky) anebo prostřednictvím vzdáleného přístupu (rovněž zadáním přihlašovacích údajů z průkazky),
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3
=104.
Obor
Informace o knihovně
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.08.2012 15:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu