Studijní materiál k: Levdan - soukroma vojenska spolecnost.
Text dotazu
Dobrý den,
prosím o radu ohledně studijních podkladů k tématu: Levdan - soukroma vojenska spolecnost.
Byla by prosím u vás nějaká dostupna publikace na toto téma.
Dekuji.
Odpověď
Dobrý den,
k soukromé bezpečnostní organizaci Lordan-Levdan zatím žádná monografie nevyšla, nicméně se vyskytuje v několika primárně článkových studiích a některých monografiích. Z relevantních titulů se jedná o následující:
Monografie:
VAN CREVELD, Martin. The sword and the olive: a critical history of the Israeli defense force. New York: Public Affairs, c1998. ISBN 1891620053.
Články:
NDUNG’U, IRENE. 2Human security and challenges related to private military and security companies in Africa. Merchants of African conflict, 2011, 19.
LILLY, Damian. The privatization of security and peacebuilding. International Alert. London, 2000.
CHOJNACKI, Sven. 3.1 Allgemeine Angaben zum Teilprojekt C2 3.1. 1 Titel: Privatisierung und Kommerzialisierung von Sicherheit in zerfallen (d) en Staaten 3.1. 2 Fachgebiete und Arbeitsrichtung.
ARNOLD, Guy. The new mercenary corporations. In: Mercenaries. Palgrave Macmillan, London, 1999. p. 123-131.
Z fondu Knihovny VHÚ se potom problematice obecně věnují následující tituly:
PERCY, Sarah. Regulating the private security industry: Adelphi Paper 384 New York : International Institute for Strategic Studies, 2006. 76 s. ISBN:0-415-43064-7
BUREŠ, Oldřich a Vendula NEDVĚDICKÁ. Soukromé vojenské společnosti: staronoví aktéři mezinárodní bezpečnosti. Plzeň: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2011. ISBN 978-80-7380-350-6.
SILVERSTEIN, Ken. Private Warriors New York : Verso, 2000. 224 s.
LEANDER, Anna. Commercialising security in Europe: political consequences for peace operations. New York, NY: Routledge, 2013. ISBN 978-0-415-50989-3.
Použité zdroje
VAN CREVELD, Martin. The sword and the olive: a critical history of the Israeli defense force. New York: Public Affairs, c1998. ISBN 1891620053.
NDUNG’U, IRENE. 2Human security and challenges related to private military and security companies in Africa. Merchants of African conflict, 2011, 19.
LILLY, Damian. The privatization of security and peacebuilding. International Alert. London, 2000.
ARNOLD, Guy. The new mercenary corporations. In: Mercenaries. Palgrave Macmillan, London, 1999. p. 123-131.
PERCY, Sarah. Regulating the private security industry: Adelphi Paper 384 New York : International Institute for Strategic Studies, 2006. 76 s. ISBN:0-415-43064-7
BUREŠ, Oldřich a Vendula NEDVĚDICKÁ. Soukromé vojenské společnosti: staronoví aktéři mezinárodní bezpečnosti. Plzeň: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2011. ISBN 978-80-7380-350-6.
SILVERSTEIN, Ken. Private Warriors New York : Verso, 2000. 224 s.
LEANDER, Anna. Commercialising security in Europe: political consequences for peace operations. New York, NY: Routledge, 2013. ISBN 978-0-415-50989-3.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Vojenský historický ústav - knihovna
Datum zadání dotazu
27.03.2018 17:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu