Studie na knihu Pestré vrstvy od Ivana Landsmanna
Text dotazu
Dobrý den,
Mám si připravit referát na Pestré vrstvy od Ivana Landsmanna. Nikde však nemohu najít knihy, které by se studií této knihy nebo i spisovatelem samotným zabývaly. Prosím tedy o radu, zda nevíte o nějaké knize na toto téma.
Předem velice děkuji
Odpověď
Dobrý den,
zkuste nahlédnout do studií níže:
1. Pilař, Martin, Pestrá i šedá Ostrava. V:Host. 1999. Ročník 15, číslo 9. Str.12–13.
2. HYBLER, Martin. Western underground.  V: Kritická příloha Revolver Revue, 2000.  Číslo 16. Str. 77-80. ISSN 1211-118X.
3. Jungmannová, Lenka. Však to také není četba pro ženy. V: Labyrinth Revue. Ročník 2000, číslo 7 -8. Str. 63 – 65.
4. Konývková Frýbertová, Tereza. Z dolu do dolu: sémiotická esej o ostravských P(p)estrých vrstvách. V: Theatralia: revue současného myšlení o divadelní kultuře, 2015. Ročník 18, číslo 1. Str. 50-61. ISSN 1803-845X.
Dostupné také z: https://digilib.phil.muni.cz/handle/11222.digilib/133597.
1. Stankovič, Andrej. Nová tvář aspoň v literatuře. V : Lidové noviny. Ročník 12, 30.12.1999. Str.1
2. Krumphanzl, Robert. Landsmannovy Pestré vrstvy. V : Lidové noviny. Ročník 12. 30.12.1999. Str. 17.
3. Janáček, Pavel. Ivan Landsmann: Pestré vrstvy. V: Reflex. 1999. Ročník 10. 14.10.1999. Rubrika : Do černého. Str.59.
4. Haman, Aleš. Landsmann dokazuje, že i všednost může mít své “pestré vrstvy“. V: Lidové noviny. 1999. Ročník 12. 28.9.1999. Rubrika : Kultura. Str.20.
5. Topol, Jáchym. O vskoku. V . Lidové noviny. 1999. Ročník 12. 17.9.1999. Rubrika : kultura. Str.13.
6. Peňás, Jiří. Zázrak z hlubin. V: Respekt. 1999. Ročník 10, číslo 35 ( 23.8.1999). Rubrika : Kultura. Str. 19.
Výše uvedené studie představují výběr, nikoli úplný seznam studií o autorovi nebo knize Pestré vrstvy,
K vyhledávání můžete použít:
Databázi ANL - Výběr článků v českých novinách, časopisech a sbornících:
https://aleph.nkp.cz/cze/anl
Databázi Anopress (placený zdroj):
https://monitoring.anopress.cz/Anopress?xl=knihovnankp4&xh=8insg8udeotpvuqz0nrox37mr267r1gz&nomenu=0
Digitální knihovnu Kramerius 5:
https://www.nkp.cz/digitalni-knihovna/digitalni-knihovny
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.03.2023 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu