studentské kluby, čtenářství
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych poradit s následujícími
podbody u otázky ke zkoušce - "typologie studentských klubů", "vymezení
literárně-hudebního programu jako komunikátu, jeho verbální a neverbální
složky". Dále zda byste mi neporadili nějakou odbornou publikaci k tématu
"dějiny čtenářství. Předem mnohokrát děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
k první otázce, tedy "typologii studentských klubů", pravděpodobně budete mít interní zdroje, neboť literatura na toto téma nebyla dosud vydána. V Online katalogu Národní knihovny ČR ( http://aleph.nkp.cz/cze/nkc ) jsme nalezli pouze sborník věnovaný studentským organizacím v ČR:
* Pojďme žít a fungovat!, aneb, Objevování studentských organizací v ČR :sborník vydaný u příležitosti konference Současná úloha a postavení studentů na vysokých školách 2005, pořádané Akademickým centrem studentských aktivit : Brno, 1.-2. prosince 2005, Centrum VUT v Brně. 1. vyd. V Brně : Vysoké učení technické, 2006. ISBN 80-214-3303-5.
K druhému tématu "vymezení literárně-hudebního programu jako komunikátu" byste mohla využít publikaci:
* FUKAČ, Jiří. Pojmosloví hudební komunikace : Určeno pro posl. fak. filoz. 1. vyd. Brno : Masarykova univerzita, 1991. ISBN 80-210-0245-X. (obsahuje mimo jiné kapitolu: Interakce hudební, jazykové a literární komunikace)
další doplňková literatura:
* ŠTOCHL, Miroslav. Teorie literární komunikace : [úvod do studia literatury]. 1. vyd. Praha : Akropolis, 2005. ISBN 80-86903-09-5.
* PAVELKA, Jiří. Předpoklady literárního dorozumívání. 1. vyd. V Brně : Masarykova univerzita, 1998. ISBN 80-210-1800-3.
K "dějinám čtení, čtenářství" bylo vydáno několik publikací. K danému tématu si můžete přečíst například knihy:
* MANGUEL, Alberto. Dějiny čtení. 1. vyd. Brno : Host, 2007. ISBN 978-80-7294-231-2.
* A history of reading in the West. 1st pub. Cambridge : Polity Press, 1999. ISBN 0-7456-1936-3.
* MANGUEL, Alberto. Knihovna v noci. 1. vyd. Brno : Host, 2009. ISBN 978-80-7294-336-4 .
* The history of the book in the West. ldershot : Ashgate, 2010. SBN 978-0-7546-2773-9.
* FISCHER, Steven Roger. A history of reading. 1st pub. London : Reaktion Books, 2003. ISBN 1-86189-209-8.
Další literaturu k tématu můžete dohledat prostřednictvím Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc , Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc , Jednotné informační brány: http://www.jib.cz/ či článkové databáze ANL: http://aleph.nkp.cz/cze/anl .
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.07.2011 15:03
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu