Strom jambovník
Text dotazu
Hezký den, potřebuji vědět,jak vypadá strom jambovník, popřípadě jestli rodí nějaké plody... je i u nás?
Odpověď
Dobrý den, pod názvem jambovník jsme žádný strom nenašli. pouze pod názvem jambóza,  jambosa.
Všeobecná encyklopedie ( Praha: Diderot, 1999) uvádí:
Jambóza je stromek nebo keř, jehož usušená poupata se používají jako koření hřebíček.
Zahradnický slovník naučný (Praha, 1997) uvádí:
Jambosa caryophylles: hřebíčkovec kořenný, matečná rostlina obecně známého tropického koření hřebíčku.
Ottův slovník naučný (Praha: J.Otto, 1897) uvádí:
Jambosa je rod stromovitých rostlin myrtovitých vesměs indických. Jambosa malaccensis (černá) je strom značně vysoký s dlouhými lesklými listy. Plody (tzv. růžová jablka) jsou malvice hruškovité, tmavočervené, skoro černé, dužnina bílá šťavnatá chuti vinné. Strom má svou pravlast v Indii, pěstuje se jako ovocný strom hlavně v Brazílii.
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.02.2008 16:43
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu