Stroje pro úpravu vytěžené křídy
Text dotazu
Stroje a zařízení použité pro úpravu vytěžené křídy, tzn. pro její rozplavení a odvodnění a pro mletí a třídění
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme Vám za využití služby Ptejte se knihovny. Na Váš velice specifický dotaz bohužel v této chvíli nejsme schopni zcela přesně odpovědět.
Křída je usazená hornina, drobivý, pórovitý a slabě zpevněný ekvivalent vápence. Orientovali jsme se proto při bádání tímto směrem, neboť konkrétně k těžbě křídy nebyly u nás žádné publikace vydány.
Zástupce společnosti AL-MO, s.r.o. (http://al-mo.cz/), která na českém a slovenském trhu zastupujeme firmy vyrábějící stroje pro úpravárenskou techniku, nám poradil, že by se mohlo jednat snad o gravitační splavy, mokré spirálové třídiče, vibrační stoly, hydrocyklony, kulové mlýny, vibrační mlýny, snad tyčové mlýny. Záleží kam až vede mokrá cesta. Na výše uvedeném webu jsou v nabídce společnosti konkrétní stroje a zařízení, které se používají ke zpracování surovin.
Dále jsme nalezli v Souborném katalogu ČR tyto publikace, které by Vám mohly ve Vašem pátrání pomoci:
1) Čáp, M. Úprava nerostných surovin : principy, zařízení a technologické postupy u některých hornin / M. Čáp, J. Neužil.. -- Praha : Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy, 1980-1983.. -- 109 l.. -- (VI. postgraduální studium ložiskové geologie, 1980-1983)
http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=004150234&local_base=SKC
2) Těžba a zpracování vápenců v Českém krasu a životní prostředí : (sborník příspěvků ze stejnojmenného semináře) / Sdružení obcí za záchranu Českého krasu, Děti Země, Občanská iniciativa Suchomasty. -- 1. vyd.. -- Praha : Děti Země, 1998. -- 39 s. ; 30 cm
ISBN 80-901355-6-0 (Děti Země : brož.)
http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000953832&local_base=SKC
3) Těžba a úprava surovin - doprovodné suroviny (konference)
Těžba a úprava surovin ... - doprovodné suroviny : .... -- I (2008)-. -- Ostrava : VŠB - Technická univerzita Ostrava, 2009-. --    sv. ; 30 cm
http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=004249116&local_base=SKC
4) Těžba a úprava surovin - doprovodné suroviny (konference)
Těžba a úprava surovin ... - nové možnosti : .... -- I (2008)-. -- Ostrava : VŠB - Technická univerzita Ostrava, 2009-. --    sv. ; 29-30 cm
http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=004930483&local_base=SKC
5) Nové trendy v úpravnictví (1997 : Ostrava-Poruba, Česko)
Nové trendy v úpravnictví : 25.6.-27.6.1997. 2 / [Editor Peter Fečko]. -- Ostrava : Vysoká škola báňská - Technická univerzita, 1997. -- 380 s. : obr., tab.
ISBN 80-7078-434-2 : Kč 600,00
http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001375903&local_base=SKC
6) Nové trendy v úpravnictví II : Ostrava-Poruba 25.6.-27.6.1997 : [sborník / editor Peter Fečko]. -- Ostrava : Vysoká škola báňská - Technická univerzita, 1997. -- 380 s. : il. ; 29 cm
ISBN 80-7078-434-2 (brož.)
http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000950175&local_base=SKC
A na internetu volně dostupné publikace:
http://www.scribd.com/doc/64815228/Uprava-surovin
http://www.scribd.com/doc/64821537/Technologie-dli%C4%8Dova%C4%8De-fotace
Pokud chcete mít jistotu, můžete se obrátit na firmy, které se u nás zabývají přímo těžbou a úpravou vápence, sádrovce, křídy a dolomitu. Kontakty na konkrétní osoby přikládáme níže.
Velkolom Čertovy schody
Telefon: +420 311 657 300
e- mail: vaclav.korbel@lhoist.com
Kamenolom a vápenka Malá dohoda, s.r.o.
tel:+420 516 445 016
mobil:+420 603 112 270
e-mail: pedop@pedop.cz
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
06.01.2012 09:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu