Stříkací pistole
Text dotazu
Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem, zda mi můžete zjistit, kdo vynález stříkací pistoli pro nanášení nátěrových hmot a její historii. Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
hezky popsanou historii stříkací pistole si můžete přečíst na následujícím odkazu:
http://designpelda.wz.cz/Trocha%20historie.htm
Co jsem však pátral, tak názory na vynález stříkací pistole se zdroj od zdroje liší. Pravdou je, že stříkací pistole byla vynalezena někdy koncem 19. století. Nejčastěji zmiňovaná jména jsou Joseph Binks (1887) a Allen DeVilbiss (1888). Oba byli národností Američané.
U nás ve fondu máme k tématu např. následující knihu:
Stříkací technika. Líně: Schneider Bohemia spol., 2002. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/000600631
Přikládám další užitečné odkazy, ze kterých jsem čerpal zaslané informace k tématu:
1. https://www.bodyshopbusiness.com/the-history-of-sprayguns/
2. https://www.paintspraypro.com/a-brief-history-of-the-spray-gun/
Doufám, že jsem Vám zodpověděl Váš dotaz. Pokud byste měl jakékoliv doplňující otázky, neváhejte nás znovu kontaktovat.
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
23.08.2022 20:07
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu