Stráž severu
Text dotazu
Dobry den, chtela bych se zeptat, zda je mozne zjistit fyzicke parametry deniku "Straz severu", ktery vychazel v letech 1945-1952. Konkretne pocet stran jednoho cisla, format (rozmery) a kolik dnu v tydnu vychazel.
Predem dekuji za rychlou odpoved a preji hezky den.
Odpověď
Dobry den,
udaje jsem mohla overit v letech 1947 až 1952. Rozmery (format) byly stabilni: sirka 32-33 cm, vyska 50-51 cm; denik vychazel s vyjimkou pondeli kazdy den;
1947: v nedeli 12 stran, v ost. dnech 6 stran
1948: v nedeli 16 stran, "
1949: v nedeli 12 stran (nekdy jen 10), v ost. dnech 6, nekdy (napr. v patek) 4 strany
1950: v nedeli 12 stran (někdy 14), v ost. dnech 6, nekdy 4 (streda, ctvrtek, patek)
1951: v nedeli 10 stran, v ost. dnech pocet stran nepravidelny: nekdy 4, 6, 8, 10 (napr. v patek)
1952: v nedeli 6 stran (nekdy 8), v utery 8, v ost. dnech 4 strany.
Pocet stran je ale jen orientacni, protoze jsem udelala vzorky vzdy z jednoho ctvrtleti v kazdem roce a jen z nekolika (priblizne 20) cisel!
Presne udaje byste si musela ziskat sama: k prezencnimu studiu ho muzete dostat do vseobecne studovny NK (sign.: 54 A 1998).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.12.2007 09:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu